41-годишен мъж беше убит от свой 62-годишен съсед заради спор

...
41-годишен мъж беше убит от свой 62-годишен съсед заради спор
Коментари Харесай

Убийството до Женския пазар станало заради спор между съседи за врата

41-годишен мъж беше погубен от собствен 62-годишен комшия поради спор за монтиране на спомагателна междинна врата. Инцидентът е от през днешния ден на обяд в кооперация до Женския пазар в столицата. Столичната полиция проверява съзнателно ликвидиране. Съседи разказват стрелеца като конфликтен.



12 на обяд няколко изстрела проехтяват в дребна кооперация до Женския пазар в столицата. Спусъкът натиска 62-годишен мъж, а оръжието е ориентирано към главата на 41-годишен негов комшия. Свидетел на убийството става брачната половинка на жертвата.

" Изстрелите не ги чух, само че една жена имаше доста смела и го снима килъра, тъй като потегли да бяга и тъкмо в този миг пристигна полицията и сподели този е и те го задържаха ", сподели съседът Румен Николов.

" При идване на полицейските екипи, те близо до тук съумяват да заловят причинителя на закононарушението, като са събрали преди този момент информация от жители за неговата идентичност и външен тип ", сподели Николай Станчев, шеф отдел " Разследване " в Столична дирекция на вътрешните работи.

Съседите настояват, че арестуваният за убийството е нападателен и конфликтен, а враждата му с жертвата била от няколко години.

" Жена му на Иво, който е убитият, беше бременна и я беше ритал в корема. И се скараха, той му вика по какъв начин може да я ритнеш жена ми в корема, бременна ", споделя Румен Николов.

" От откритото досега може да твърдим, че се касае за битов скандал, който е назрявал и се е случвал и обратно в годините. Просто през днешния ден се стига до тази ескалация, която за жалост крайният резултат от нея е гибелта на потърпевшия ", сподели Николай Станчев, шеф отдел " Разследване " в Столична дирекция на вътрешните работи.

" В случая е ставало въпрос за слагане на една междинна врата в постройката. Като потърпевшият е извикал майстори, които да слагат вратата. Извършителят на действието не е бил склонен с тази врата ", сподели Илиана Кирилова, градски прокурор на София.

Според съседи 62-годишният арестуван за убийството е някогашен боен. От полицията прецизираха, че той няма позволение за оръжие. Предстои да му бъде повдигнато обвиняване.

" Умишлено ликвидиране по метод и със средства изключително рискови за живота на мнозина, поради събитието, че се касае по всяка възможност за приложимост на огнестрелно оръжие и няколко изстрела ", сподели Иво Илиев, зам.-градски прокурор на София.

Убитият 41-годишен мъж е фамилен с две дребни деца.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР