400 млн. лв. ще ни струват новите 3D радари, които

...
400 млн. лв. ще ни струват новите 3D радари, които
Коментари Харесай

5 отбранителни компании дават оферти за доставка на нови 3D радари за България

400 млн. лева ще ни костват новите 3D радари, които се готви да закупи страната ни за Българската войска. Министерството на защитата отвори офертите за доставка, като в тях вземат участие пет от най-големите компании в света за произвеждане на военна продукция.
Прочетете още
Проектът за пазаруване на радарите е основен за усвояването на новите изтребители F-16, които България закупи от Съединени американски щати. Ако договорът бъде подписан до края на годината, се чака новите радари да бъдат у нас до края на 2025 година

„ Това са очите на страната ни за вероятно нарушаване на нашето въздушно пространство. Колкото по-остър взор имаме, толкоз ще бъдем по-своевременно предизвестени. Целта на управлението на министерството е да реализира оптималната стойност на плана, за сметка на оптимална цена ”, сподели зам.-министърът на защитата Станимир Георгиев.

На изпратеното от Министерството на защитата искане за предложение, са получени отговори от фирмите: „ Локхийд Мартин ” (САЩ), „ Леонардо ” (Италия), „ Елта ” (Израел), „ Индра ” (Испания), „ Талес ” (Франция). След отварянето на офертите, в избран от министъра на защитата период, междуведомствената работна група следва да прегледа, проучва, оцени и класира подадените оферти.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР