400-годишна картина на холандски художник, която, според експертите, може да

...
400-годишна картина на холандски художник, която, според експертите, може да
Коментари Харесай

400-годишна картина, намерена в склад, може да струва милиони

400-годишна картина на холандски художник, която, съгласно специалистите, може да коства милиони долари, е открита в склад в Австралия.

Произведението, наречено "Натюрморт ", се съхранява в продължение на доста години в постройката, в която през днешния ден се обитава музеят Woodford Academy в Нов Южен Уелс.

Ценната картина от 17 век е открита измежду сбирка от 60 000 произведения, откакто постройката и нейното наличие са подарени на Националния концерн на Австралия (NSW), оповестява CNN.

„ Това е необичаен и извънредно трогателен миг “, споделя Джулиан Бикерстет, координатор на плана и основен изпълнителен шеф на International Conservation Services, на която са поверени компанията, реставрационните работи,.

На картината е изобразен сервиз за хранене върху бяла завивка, къс с кайма, ядки и хлебче, сребърен бокал и стъклени съдове.

Работата се приписва на Герит Вилемс Хеда - наследник на известния холандски художник от 17 век Вилем Клаес Хеда, който е приет за един от огромните майстори на холандския Златен век. Експертите обаче към момента обясняват произхода й.

Подписът на Герит Вилемс Хеда е доста сходен на този на татко му и картините му се приписват на него до 1945 година Проучват се догатки, че това може да е взаимно произведение на татко и наследник.

Стойността на творбата на изкуството към момента е в развой на оценка, само че специалистите считат, че може да коства милиони долари. Произведенията на Хеда нормално се правят оценка на към 4 до 5 милиона австралийски $ (от 2.9 до 3.7 милиона щатски долара).

Възможно е творбата на изкуството да е оставено в Woodford Academy от Алфред Феърфакс - племенник на Джеймс Феърфакс, създател на Sydney Morning Herald. Той купува постройката през 1868 година - време, по което холандските творби и търговете с присъединяване на "стари майстори " са изключително известни.

Картината ще бъде изложена като част от Фестивала на австралийското завещание през 2022 година в Woodford Academy на 14 май.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР