40 са новозаразените с коронавирус за последните 24 часа. От

...
40 са новозаразените с коронавирус за последните 24 часа. От
Коментари Харесай

40 новозаразени с Covid-19 за последните 24 часа, общо 153 излекувани

40 са новозаразените с ковид за последните 24 часа. От тях 16 са настанени в болница. Случаите стават общо 865.

Това сподели ръководителят на Националния действен щаб за битка с ковид генерал-майор. проф. Венцислав Мутафчийски на постоянния утринен брифинг. Увеличението спрямо вчерашния ден е с 4,8 %. Активните случаи са 671.

От новозаразените 15 случая са в София - В " Пирогов " - 2, ВМА - 2, " Света Анна " - един. Амбулаторни са 10.

Във Видин са 9, в Стара Загора - 5, Бургас - 4, Хасково - 3, в Благоевград, Габрово, Русе и Сливен - по един. Има две нови деца - бебе на два месеца в Бургас и дете на 9 години от Паничерево в старозагорската университетска болница.

Медицинският личен състав са 69 или 8% от всички инфектирани. Сред тях няма тежко заболели. Новите случаи са 9, от които 3 са от Видин.

" Там е проблематично, тъй като се наложи да се затвори неврологичното поделение заради към този момент липса на личен състав. Неврологичните случаи се насочват към Лом ".

Останалите отделения на болничното заведение работят, разяснява генералът:

" Дали ще се наложи пренасочване на медици - това е доста прекрасен въпрос при неналичието на медици ".

Останалите новозаразени медици са в Хасково (3), ВМА (1) " Пирогов " (1) и Бургас (1). Търсят се контактните лица на медиците в Хасково, с цел да се ограничи болестта.

" По-голямата част от медиците, които са инфектирани, са в други отделения, а не в Covid-отделенията, заради неразпознати случаи на инфектирани заболели. Тези които работят в Covid-отделения към този момент са малко - в " Пирогов " има петима, а във ВМА беше един недоверчив. Във ВМА единственият лекар, който е инфектиран, е от Неврологично поделение. Отново би трябвало да обърнем внимание на нашите сътрудници, които работят в останалите отделения, да не не помнят ограниченията за сигурност и да третират всеки един случай на болен като вероятно инфектиран ".
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР