40% от българите са на мнение, че коронавирусът е биологично

...
40% от българите са на мнение, че коронавирусът е биологично
Коментари Харесай

52% от българите смятат COVID-19 за биологично оръжие

40% от българите са на мнение, че коронавирусът е биологично оръжие, основано за да се понижи популацията на Земята. Малко над една трета (33%) са на мнение, че коронавирусът не е по-опасен от сезонния грип. 880 хиляди българи са на мнение, че посредством имунизацията за ковид ще се слагат чипове в хората за надзор над тях. Данните са от изследване на „ Тренд “ по поръчка на вестник „ 24 часа “, отдадено на настройките на българите по отношение на тайни теории към COVID-19. Проучването е осъществено в интервала сред 2-10 ноември 2020 година посредством изявленията " лице в лице " измежду 1001 души на възраст 18+.

В изследването през ноември „ Тренд “ продължава тематиката, обвързвана с конспирациите към ковид, която стартира през април тази година.

Малко над половината (52%) от българите са на мнение, че коронавирусът е изкуствено основана болест. Една четвърт не са съгласни с това изказване. Делът на смятащите, че коронавирусът е изкуствена болест през месец юни е 43%.

Отново записваме висок дял (45%) на смятащите, че коронавирусът е изкуствено основана болест за фармацевтични компании да печелят.

Темата с имунизациите е изключително настояща през последните седмици в резултат на първите ефикасни ваксини против ковид. Една четвърт (25%) от българите през ноември месец са на мнение, че ваксина има, само че се крие, с цел да се популяризира още повече заболяването и фармацевтичните компании да печелят повече. През месец април съгласните с това са били 39%.

През април 53% са били съгласни, че коронавирусът е биологично оръжие, основано за да се понижи популацията на Земята. Този дял през юни и ноември е по 40%. Прави усещане, че през ноември имаме повишение на каузи на несъгласните с това изказване по отношение на предходните изследвани месеци.

Една трета от българите са на мнение, че коронавирусът не е по-опасен от сезонния грип. С увеличението на възрастта понижава делът на хората, които са съгласни с това изказване.

935 хиляди души (17%) са съгласни, че коронавирусът не съществува и че това е международна машинация. Отчита се лек спад в споделящите това изказване по отношение на месец юни, когато делът е 23%. Естествено се е повишил делът на несъгласните през ноември – 65% по отношение на 56% през юни. Това се дължи в огромна степен на повишението на броя на заболелите и смъртните случаи и фактът, че в по-голяма степен хората познават към този момент човек, който е болен или е бил болен.

16% от българите са съгласни, че посредством имунизацията за ковид ще се слагат чипове в хората за надзор над тях. През юни месец всеки пети (22%) българин е бил склонен с това изказване.

Друга тайна доктрина която тествахме още веднъж през ноември, е обвързвана с изказванието, че Бил Гейтс стои зад пандемията от ковид, с цел да управлява хората през чипове, които ще бъдат поставяни дружно с имунизацията. 14% са съгласни с това изказване, а през юни делът е бил 21%.

53% от българите не са съгласни, че коронавирусът се популяризира посредством 5G технологията. Над половин милион българи (10%) обаче са съгласни с това изказване. Делът на съгласните през юни месец е бил 12%.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР