40 години след появата на Апокалипсис сега“ по екраните през

...
40 години след появата на Апокалипсис сега“ по екраните през
Коментари Харесай

40 години по-късно: Нова версия на филма „Апокалипсис сега“ излезе по екраните

40 години след появяването на „ Апокалипсис в този момент “ по екраните през 1979 година , увлечението на Франсис Форд Копола по този паметен филм не е престанало, съобщи Агенция Франс Прес. Нова реставрирана версия на кино лентата, която е с половин час по-дълга от оригинала, излезе на екраните в Съединени американски щати.

Въпреки триумфа на кино лентата си за войната във Виетнам, Копола в никакъв случай не е бил фактически задоволен от тази своя кинотворба с времетраене 2 часа и 33 минути.

През 2011 година по екраните се появи нова, удължена с 49 минути версия на кино лентата - „ Apocalypse Now Redux “, която включва спомагателни подиуми.



Най-новата версия „ Apocalypse Now Final Cut “
с времетраене 3,01 часа към този момент излезе на екраните в Съединени американски щати. С нея като че ли се прави компромис с предходните версии, като за пръв път е пристъпено към реституция въз основа на истинския негатив , която е лишила близо година.

„ Това е най-хубавата версия на кино лентата “, сподели Копола. „ Тя е с по-добро качество на изображението и звука. Зрителите ще имат опция да „ почувстват “ кино лентата по този начин, както постоянно съм желал “, споделя режисьорът. „ Apocalypse Now Final Cut “ за пръв път бе показан през април на фестивала „ Трайбека “ в Ню Йорк.-->

80-годишният режисьор призна, че съжалявал за изрязването на някои подиуми във кино лентата от 1979 година , само че че втората версия евентуално е прекомерно дълга и по тази причина се стигнало да снимането на третата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР