40 дни ще остане в болница 17-годишното момче, което е

...
40 дни ще остане в болница 17-годишното момче, което е
Коментари Харесай

40 дни ще остане в болница най-тежко пострадалото момче при експлозията в Болоня

40 дни ще остане в болница 17-годишното момче, което е най-тежко потърпевшо от българските възпитаници при детонацията в Болоня. Другите две момчета, настанени в болничното заведение „ Белария ”, имат обгаряния от втора степен и би трябвало да останат под лекарско наблюдаване още седмица. Това заяви за БНР лекуващият доктор - лекар Анна Мария Байети. Тя посочи, че се поставят всички нужни грижи за възобновяване на учениците.

Бащата на силистренския възпитаник, който пострада най-тежко при гърмежа в Болоня, ще пътува за Италия на следващия ден. Това заяви Марин Ботев от Регионалното ръководство на образованието в Силистра.

Семейството на ранения към този момент е дало единодушие италианските медици да стартират нужното лекуване в профилираната клиника " Начезена ". С родителите на всички останали младежи са извършени диалози, с цел да са наясно със обстановката, посочи Марин Бонев:

" Засега няма родители, които да са изявили предпочитание децата им да бъдат върнати авансово преди да е завършила тази тяхна процедура в Болоня ".

Директорката на професионалната гимназия Татяна Кинджакова е трябвало да се върне в България на следващия ден. Чрез Министерството на образованието се прави нужното да бъде продължен престоят й в Италия:

" Да остане най-малко до 22-ри, с цел да се стабилизира положението на децата както душевен, по този начин и физически и тогава ще решаваме дали на 22-ри да се върне и шефът или да остане до края и с групата и дружно да се върнат ".

Практиката на силистренските възпитаници би трябвало да завърши на 31 август.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР