40 000 фенове на Ливърпул са пристигнали в Париж без

...
40 000 фенове на Ливърпул са пристигнали в Париж без
Коментари Харесай

40 000 фенове на Ливърпул са пристигнали в Париж без билети за ШЛ

40 000 почитатели на Ливърпул са пристигнали в Париж без билети, с цел да поддържат тима си, присъединявайки се към 20 000, които са имали пропуски за финала в Шампионската лига.

Според вестник El País, базирайки се на оценката на френските управляващи, повече от 60 000 последователи на " алените " са били в града-домакин на дуела, в който един против различен се изправиха Ливърпул и Реал Мадрид.

На " Стад дьо Франс " е имало и 20 000 почитатели на испанския отбор.

Според формалните информации от Франция,. Началото на мача беше забавено с към 35 минути.

Турникетите, през които е трябвало да преминат хората с билети, са били блокирани поради опитите на хората с подправени пропуски да преминат през тях.

Входовете на стадиона са били отворени в 18:00 локално време - три часа преди планувания начален час на мача. Час преди началото последователите на испанския гранд към този момент са заели местата си. От телевизионните камери обаче се видя, че има доста празни седалки в секторите, непокътнати за почитателите на Ливърпул.

Кметът на Мадрид Хосе Луис Мартинес-Алмейда, който изгледа мача от ложата на „ Стад дьо Франс “, написа: „ Има опасения за сигурността на почитателите на Ливърпул, защото хиляди се дойдоха без билети “.

„ Инцидентите започнаха, когато хора без билети се пробваха да пробият входните бариери и да влязат на стадиона “, съобщи представител на полицията в Париж.

Феновете на Ливърпул, почнали да прескачат оградите, промъквайки се на стадиона, до момента в който на открито полицията се е опитвала да въдвори ред със сълзотворен спрей. По време на целия мач органите на реда са обикаляли външния периметър на стадиона, преследвайки и арестувайки почитатели на англичаните, опитващи се да се изкачат на оградата на „ Стад дьо Франс “.

Реал Мадрид завоюва финала в Шампионската лига, с което завоюва своя 14 трофей от конкуренцията.

Инцидентите в Париж доведоха до въпроси за сигурността по време на Олимпийските игри, които би трябвало да се проведат в града през 2024 година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР