4 деца от едно семейство бяха открити живи след продължително

...
4 деца от едно семейство бяха открити живи след продължително
Коментари Харесай

4 малки деца оцеляха 40 дни в джунглата, намериха ги живи и здрави


4 деца от едно семейство бяха открити живи след дълготрайно търсене в джунглата на Колумбия, оповестиха международните медии. Това стана 40 дни, откакто самолетът, в който пътували, се скапе измежду полет и падна на незнайно място в непроходимата дъждовна гора.

Децата на възраст 13, 9, 4 години и бебе на една годинка са били на борда на самолета с майка си и двама водачи, когато той се разрушил на 1 май.

Майката и останалите възрастни починали, само че децата оживели и се справили с ужасната обстановка сами, въпреки че възможностите им за оцеляване са били оскъдни. Те били боси, по тениски и джинси, само че все пак се справили героичен.

Колумбийският президент Густаво Петро заяви, че те към този момент получават здравна помощ и акцентира, че намирането им след седмици търсене е „ огромна наслада за цялата страна “:

Местните общности, които помагаха в напъните за търсене, дружно с военните сили откриха децата 40 дни след самолетната злополука. Тези деца дадоха образец за оцеляване, който ще остане в историята. Днес те са децата на мира и децата на Колумбия “, съобщи тържествено Петро.

Президентът беше остро подложен на критика предишния месец, когато от администрацията му преждевременно оповестиха в Туитър, че децата са открити, а в действителност издирващите екипи се бяха натъкнали единствено на следи от тях посред джунглата.

„ Майката джунгла ги върна! “ Така е реагирал дядото на фамилията, когато му съобщили новината. Децата са индианци от коренното население и се счита, че основна роля за щастливата развръзка са изиграли познанията им за растенията и методите за оцеляване в джунглата.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР