4,5 млрд. лв. ще бъде разминаването в приходите и разходите,

...
4,5 млрд. лв. ще бъде разминаването в приходите и разходите,
Коментари Харесай

Горанов: Предложенията на БСП не са балансирани

4,5 милиарда лева ще бъде разминаването в приходите и разноските, в случай че всички оферти на Българска социалистическа партия бъдат калкулирани в бюджетната рамка.
Това сподели министърът на финансите Владислав Горанов по време на дебата по рамката на държавния бюджет за 2020 година Според него в Министерство на финансите работят по-добри специалисти, в сравнение с в разнообразни партийни централи .
" Не че предложенията, които сте създали нямат своята логичност и аргумент, само че най-хубавото изражение на политиката на държавното управление е да търси балансните цели ", добави още Горанов.
" Нашите упования към днешна дата са в държавния бюджет да постъпят 25, 6 милиарда лева или с 53, 8 млн. по-малко , или несъблюдение с 0,2 %.
Искам да ви уверя, че настоящата статистика за осъществяването на бюджета дава опция за избрана еластичност във връзка с разходната част на бюджета.
Тя иманентно е присъща освен от делегацията на член 105 и 106 от Конституицията, а и че в края на краищата изпълнителната власт е длъжна да има опция да реагира в избрани обстановки ", съобщи още Горанов.
Той увери,че в нито един момент държавното управление не е нарушило Закона за държавния бюджет.
" Правителството не е изхарчило нито една десета от стотинката от преизпълнение на приходите. Големият спор е за качеството на обмисляне, в случай че се свежда до 1, 4% оправдавам се на народните представители. Все отново 1-2 % може да се допусне в планирането ", добави още министърът.
Министърът съобщи, че за идната година бюджетът е плануван по същия закостенял метод.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР