4,3 килограма контрабандно злато беше открито на ГКПП Капитан Адндеево

...
4,3 килограма контрабандно злато беше открито на ГКПП Капитан Адндеево
Коментари Харесай

Спипаха 4,3 килограма контрабандно злато на ГКПП Кап. Андреево

4,3 кг контрабандно злато беше намерено на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Адндеево " при щателна митническа инспекция на рейс, оповестиха от Агенция " Митници ".

Превозното средство с турска регистрация идва на пункта на 31 май 2023 година на път от Турция за Германия. За рейса е подадено искане за щателна митническа инспекция от чиновници на Групово дело " Гранична полиция ". Шофьорът и пасажерите декларирали, че не придвижват полезности и валута за обявление. При осъществената инспекция са открити особено приспособен тайник в двете греди на шасито, където били укрити 24 пакета с бижутерски произведения от жълт метал - пръстени, обеци, гривни, медальони, синджири и огърлици. Според експертизата на вещото лице пакетите съдържат 4326.67 грама украшения от 14 и 22-каратово злато на обща стойност 481 370 лв..

По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково. Контрабандните златни произведения са арестувани.Водачът на рейса М.К. на 46 година, турски жител, е притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по член 242 ал.1 б „ Д “ от Наказателния кодекс. Спрямо същия е взета мярка за неотклонение „ гаранция “ в размер на 5000 лв., както и „ възбрана за овакантяване рамките на Република България ”, с изключение на с позволение на Окръжна прокуратура-Хасково.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР