391 663 лева са отделени за инвитро процедури за двойки

...
391 663 лева са отделени за инвитро процедури за двойки
Коментари Харесай

Заместник-кмет: Община Варна залага с 34% повече средства за инвитро програмата от изразходваните през миналата година

391 663 лв. са отделени за инвитро процедури за двойки с репродуктивни проблеми в проектобюджета във функционалност „ Здравеопазване “ за 2024 година. Средствата са с 34,1% повече спрямо действително изразходваните от миналата година. Това съобщи заместник-кметът по опазване на здравето и обществени действия Снежана Апостолова. С това тя опроверга информация на общински съветници, че Общината е понижила средствата за двойки с репродуктивни проблеми за актуалната година. Парите като индикативна стойност са по-малко от заложените през 2023 година, само че действително са повече на база изразходваните средства, изясни Апостолова, оповестяват от пресцентъра на Община Варна.

По-рано през днешния ден тематиката разяснява и заместник-кметът Христо Рафаилов, който посочи, че корекции в бюджета и неговото систематизиране постоянно могат да бъдат направени и пари за повече инвитро бебета във Варна постоянно ще се намерят.

По данни на зам.-кмета Апостолова Община Варна обезпечава общо 580 000 лв. за подкрепяне на жители, което е с 5,2% повече по отношение на доклада за миналата година. Освен средствата, заложените за инвитро процедури, налице са и 188 337 лева предопределени за еднократна помощ за лекуване на жители. 

Община Варна залага 38,8 млн. лева за опазване на здравето в проектобюджета за 2024 година. Средствата са с 1,8 млн. лева повече спрямо първичния бюджет за 2023 година. 

Парите за опазване на здравето тази година са за издръжката на 12 варненски детски ясли, 3 детски кухни и 23 броя разливочни пункта за храна към тях. Включени са средства и за цялостното обслужване на седемте здравни посредника, както и общинските предприятия „ Комплекс за детско хранене и „ Дезинфекция, дезинсекция и дератизация “. Ще продължат да работят и 112 здравни кабинети в детски градини и учебни заведения, заключи още Апостолова.

В момента документът се преглежда на съвещания на комисиите към Общинския съвет и следва да бъде утвърден на сесия. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР