''Няколко думи за самото интервю. Това е шедьовърът на Борисов

...
''Няколко думи за самото интервю. Това е шедьовърът на Борисов
Коментари Харесай

Румен Петков пред ФАКТИ: Не разбираме ли, че нямаме главен прокурор, а слуга на Борисов?

''Няколко думи за самото изявление. Това е шедьовърът на Борисов в дисциплината ''политическа вулгарност''. Това е в жанр свободен гьонсуратлък. Такова нещо аз мисля, че естественият разсъдък не може да одобри. Аз персонално обичам Германия, бил съм доста пъти там и съм с усещането за душевен здрав народ, и съм сигурен, че това ще бъде оценено по достолепие. Друг е въпросът дали ще бъде оценено по достолепие от политическата върхушка в Германия''. Това съобщи пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ водачът на Политическа партия АБВ - Румен Петков. В днешното присъединяване в медията ни Петков разяснява детайлно изявлението на Бойко Борисов за немския вестник ''Франкфуртер алгемайне цайтунг''.

''Лично аз смятам, а и ние като партия АБВ считаме, че европейските институции, министър-председателите на Европа би трябвало да кажат ясно оценката си за това, което се случва. Впрочем, интервюиращият доста услужливо пропуща въпроса с аудиозаписите'', добави Петков, който в миналото бе и вътрешен министър.

''Интервюто единствено по себе си е низ от неистини и спекулации. Примерно, Борисов твърди, че има извънредно постоянна банкова система, направил невероятно прането на пари в нея. Е, какъв брой да е постоянна като банкрутира една банка? Колко да е постоянна като преди няколко месеца нашите пари, без да ни питат, бяха налети в друга банка, с цел да бъде нормализирана?'', запита той.

''Той твърди, че е спряна контрабандата на горива, цигари и алкохол. Лъже! Още първите три месеца на първото му държавно управление те изгониха американо-холандската компания, която мери в цяла Европа контрабандата на цигари. Изгониха ги и той си назначи една тайфа негови хора, които както бяха тръгнали да афишират снижаването на равнищата в контрабандата на цигари ние щяхме да излезем на минус. Последните съществени арести за контрабандата, споделям го със страдание, бяха 2007/08 година По Бургас, по Благоевград, по граничните пунктове, вътре в страната за противозаконното производство'', продължи водачът на АБВ с разбора на изявлението на Бойко Борисов за немския вестник ''Франкфуртер алгемайне цайтунг''.

Според Петков Бойко Борисов е част процеса на контрабандата. ''Ако праснат някой малък гешефтар, той просто не се е отчел, той не взе участие в пълненето на шкафчето'',допълни някогашният вътрешен министър.

''Той е доста горделив, че сме платили самолетите F-16 напред. То няма цех. Това е заплащане на такса успокоение. Нали главната задача на този състав на посолството беше поддръжка на България в битката с корупцията по високите етажи? Ако Съединените щати не кажат ясно, те ще потвърдят това, че Борисов си е платил и те затова няма да се занимават с него. Същото нещо се цели с пазаруването на бронетехника от Германия. При състояние, че ние можем да я произведем и в случай, че немската компания ще ангажира български подизпълнител, който да я направи. Кораби, бронетехника, това е заплащане. Каквото и да купуваме в тази обстановка, в която имаме разруха на бранш ''туризъм'', в която ще имаме хиляди и хиляди безработни, да купуваш военна техника... От кого ще се пазим, защо ще се пазим? Парламентът не демонстрира никакъв интерес, никаква сензитивност към тези неща. И всичко това минава под егидата да се превъоръжаваме. Толкова се превъоръжихме, че въздушното ни пространство се охранява от непознати самолети. Ние, които сме първата авиация в Европа, ние, които сме направили първия военен полет е Европа. Такъв позор, подобен срам, и в този срам съучастници са и министърът на защитата, и ръководителят на Комисията по защита и сигурност. Впрочем, ще остане в историята с една изключителна фраза, че с избора на самолетите F-16 избираме лайв или жизня. Е, той толкоз години изкара в жизня, за какво в този момент ще избере да заплаща с нашите пари лайв?'', запита Румен Петков

За учебника на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), по който съгласно Борисов са го ''омаскараили'' и който той загатва и във въпросното изявление, Румен Петков съобщи следното: ''Това са цялостни простотии. Вече доста малко от българските работещи в тези служби са чели тези учебници. Борисов може би ги е чел, тъй като той е приключил Академията на Министерство на вътрешните работи.''

''Има нещо простичко. На 17 юни бяха показани фотосите с шкафчето с милион евра и кюлчета злато. На 20 юни аз персонално съм споделил, че девойките, създали тези фотоси, би трябвало да бъдат отличени с пулицър, тъй като за това се желае гръбнак, желае се храброст. Няколко дни по-късно излязоха разбори на лаборатории, че фотосите са същински. Пет месеца по-късно споделя: ''Да, бе, една жена''. Той индивидът, красивата дамата елементарно го превземала. И решил към този момент край, дами не понася, ще сменяме ориентацията. Това си е негов избор. Какво занимава немските читатели с това си фундаментално решение. Пет месеца на него му трябваха да си признае, че фотосите са същински. Ние сме внесли на 20-ти този месец в Народното събрание искане за тази непрекъсната комисия, тя желае, с изключение на на фотосите, следствие и на аудиозаписите, в които оценката и мнението за редица европейски водачи, какъв брой са водачи е различен въпрос, по този начин се споделя, за нашия президент, за това от Кърджали, са повече от ясни. Обърнали сме го до всички 240 национални представители'', съобщи още водачът на АБВ.

''Аз споделих, че не е една, че са повече. Аз съм го казвал и различен път, фотографията на спящия ББ, тя е правена от един човек. Но фотосите горе - на шкафчето, на другите неща, те са правени, до момента в който някой го ангажира долу. Аз го споделих преди повече от три месеца, че фотографията на спалнята, на банята, на хола, е правена по силата на това, че: ''Момичето пристигна, какво да го правим''? ''Да влезе и да ме чака, аз закъснявам малко''. Той го споделя едвам в това изявление. И това е логичност, тук не става дума за знание. Още повече, да се твърди, че по учебници на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) някой внесъл един милион евра... Аз като виждам шкафчето тази жена е вървяла със сак. Дамската ѝ чанта и да не я ревизират, сака ще го ще го проверят'', разяснява Петков.

''Защо анкетна комисия парламентарна? Защото вика шефа на НСО и му споделя: ''Дай ни от 2017 година насам всички, които са посещавали вилата''. Борисов доста добре знае кои са посещавали вилата. Вика и Борисов. Сега, в случай че с годините е почнал да не помни, това е различен въпрос. Аз смятам, че не всички девойки, които са влизали във вилата, са записвани. Както го изисква правилникът на Националната работа за защита. Аз смятам, че той е казвал: ''Не. Колата влиза, вдигате бариерата, индивидът слиза пред вилата, влиза вътре, вас това не ви интересува, излезте от вилата''. Достъпът е на Националната работа за защита и НСО може да каже, че има случаи, в които нерегламентирано са влизали лица, т.е., не са разпознати лицата по надлежния ред и Борисов би трябвало да каже кои са тези лица'', разясни той.

''Какво споделя той с това неуместно изявление? Който и от вас - министър председатели, ръководители на Народно заседание и президенти, да пристигна в България, нали виждате нашата работа за защита какво може да направи? Той протяга ръка върху страната и нейните най-стари институции по един извънредно безсрамен метод. Този с човек, с това изявление, Борисов показва, че му е ампутирано възприятието за позор. За възпитание не приказваме. Той злепоставя страната ни в очите на целия свят, тъй като вестникът е влиятелен, вестникът има известност надалеч освен на нашия континент. Той ни злепоставя с една лекост на човек, който няма чувство за през вчерашния ден, само че няма очакване от утре'', сподели още Румен Петков.

''Аз желая да употребявам Вашата висока естрада и да се обърна към създателя на изявлението. Аз съм подготвен да направя този разбор пред ''Франкфуртер алгемайне цайтунг''. Не поради друго, а с цел да се знае, че в България не сме тайфа идиоти, които имат вяра на сходен жанр нелепици. Защото да свързваш Коминтерна, Москва, Северна Македония, F-16, шкафчето, доста огромен бъркоч е в горния свършек на тялото на този човек. И всичко това, то удря България. Не че това го интересува'', счита водачът на АБВ.

''Eвропа, в случай че не каже баста, значи Европа приема този метод. Впрочем, Туск даде едно доста неуместно пояснение. Борисов му се бил изповядал... Братчед, изповядваха се на босовете на мафията. Ако ти се вживяваш като подобен...'', обърна се Румен Петков към Доналд Туск.

Лидерът на АБВ е на мнение, че на Бойко Борисов му е подсказано да даде изявление точно за немска медия, тъй като в последна сметка Германия е най-големият фактор в Европейски Съюз.

''Не съм сюрпризиран, че няма съществени разбори по тези 3-4 малките екрани, които са в тези 99%, за които вие говорите. Самият факт, че там се бяга от тези разбори, самият факт, че в Народното събрание не се води този спор, самият факт, че в политическото пространство всички някак си гледат да избягат от тематиката - шкафче, милион евра, кюлчета злато... Аз запитвам от два месеца: има ли някаква финансова група, или нещо такова, в България, която да е поръчала 10 кюлчета злато с лика на Бойко Борисов? Никой не желае да отговори, включително самият Борисов. Ние не разбираме ли, че нямаме основен прокурор? Имаме основен прислужник на Борисов. Прокуратурата, основният прокурор не разпореди неотложен обиск на вилата на министър-председателя, не го в профил до привършване на следствието, че беше предоставено на една прокурорка, която сподели, че ще чака да получи кюлчетата със злато и еврата, с цел да стартира дейно следствие, тъй като това били материални доказателства'', възмути се политикът.

''Една част от обяснението за не гласуващите хора е погнусата. Аз също имам виновност, тъй като аз 30 години вземам участие интензивно в политическия живот на страната. И по тази причина съм споделил, че не съм претендент за нищо - в директния и в преносния смисъл на думата. Защото хора като мен би трябвало да имат и достолепието, очите да... Малко по-назад'', изясни Румен Петков.

''Аз не знам дали президентът ще реагира. Както е известно аз съм от тези, които са отправяли сериозни бележки към президента Радев. Но в тази ситуация е толкоз пошло това, което Борисов прави, че няма накъде. Ами, на един от най-близките му хора татко му е чиновник на Първо основно ръководство. Той самият, белким не се отъркваше към останалите ръководители на Държавна сигурност. На мен примерно Бриго Аспарухов ми е споделял, че той го е предлагал'', разкри водачът на АБВ.

''Като ги приказваме всичките тези неща и като насаждаме, че един човек с две академии в НАТО е обкръжен с хора от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и Държавна сигурност, няма някой, който да гледа съществено на нас. Защото това всичкото е - Комитет за Държавна сигурност (на СССР), учебниците на Комитет за Държавна сигурност (на СССР). Борисов добре е научил учебниците на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), очевидно е. Аз не съм ги чел и не ме и интересуват, почтено казано, тъй като не ми е методът на мислене, не ми е методът на живот това. Но когато накисваш по този метод, какво очакваш? Понеже Борисов схваща, че няма по какъв начин, той е в изолираност. И това изявление цели: аз съм един от вас, аз си заплащам за самолети, за кораби, приемете ме''. Той неистово търсеше среща с канцлера Меркел по време на председателството в този момент, немското, и, несъмнено, не я получи'', добави още той.

''С тези нелепи ограничения, последната заповед на здравния министър, оставям встрани, че ние моловете ги затворихме откакто затворихме учебните заведения. Моловете и кръчмите ги затворихме по-късно. Сега с огромно неспокойствие чакам с какви причини ще отворим заведенията за хранене в хотелите в края на тази седмица. Защото част от тези, които пълнят шкафчето и са поръчвали кюлчета, те ще кажат: ''Ей, братчед, 8 декември, какво вършим ние?''. И той няма избор, тъй като когато ти подаряват ски в калъф от крокодилска кожа и ти му се радваш, когато ти дават кюлчета с твоя лик и ти им се радваш, идва моментът на рестото'', загатна Румен Петков.

''Като казвате профил и амфас, стартирам да си мисля, че те с (б.р. Бойко Борисов и Иван Гешев) Гешев малко си наподобяват. Не единствено по реколтата в горния свършек на тялото, която се стремят да скрият като неявяване, само че малко си наподобяват като антропология. И по този начин като се възнамерявам за това стартирам да се плаша'', показа той.

Към края на присъединяване си, връщайки се на тематиката с девойките, които са нащракали покоите на Борисов, Румен Петков съобщи следното: ''Аз ще употребявам още един път уважаваната ви естрада. Аз се обръщам към тези девойки. Момичета, излезте с лицата си. Само това може да ви подсигурява успокоение и сигурен живот. Излезте с лицата си в този момент и кажете по кое време и по какъв начин направихте тези записи. Не го ли извършите, не е добре. Мен не ме интересува по какъв начин си вадите хляба, мен не ме интересува персоналният ви живот, мен не ме интересуват уговорките, които имате, само че като българин съм уверен, че би трябвало да излезете, и като човек, който ви мисли положително. Просто би трябвало да излезете с лицата си и да кажете: направих фотографията тогава, направих ги по този метод, той беше в ''такова'' положение и се усещам длъжна да се изправя пред обществото, с цел да го кажа. Мисля, че това би било почтено от тяхна страна, без никакво значение какъв им е бил вчерашният ден.''

Целия диалог на Лили Маринкова с Румен Петков можете да изгледате във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР