''Дали са удачни мерките зависи от това за колко време

...
''Дали са удачни мерките зависи от това за колко време
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Здравето на нацията е на първо място

''Дали са удачни ограниченията зависи от това за какъв брой време се удвояват случаите на болни. У нас този период се забавя и не тръгваме внезапно да се катерим по скалата. Това е добре, тъй като демонстрира, че по-малко хора ще се разболеят по едно и също време и обществото ще е по-спокойно. Всеки извоюван ден ни дава късмет вируса да изчезне, както сходните на него в топлото време'', това съобщи проф. Тодор Кантарджиев в предаването ''Панорама'' по Българска национална телевизия. Той е шеф на Центъра за заразни и паразитни заболявания, а в същото време с това и заместник-началник на Националния действен щаб за битка с ковид в България.

''Ако се окаже, че БЦЖ имунизацията пази, ние сме най-ваксинираната нация в света и това би било добре за нас'', разяснява проф. Кантарджиев.

''Направиха се 7000-8000 тестувания в страната. Сега интензивно се изследват, да вземем за пример доктор или сестра, грижещи се за заболелите, както и чиновници на електроцентали и превоз. А не на последно място и всички заболели с двойна бронхопневмония, те също се тестуват за ковид. Всичко това го направихме. Всички съмнителни случаи се удостоверяват в референтната лаборатория. Няма да оставим народа без диагностика'', безапелационен бе той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР