372-ма граждани на Германия пристигнаха на летището във Франкфурт на

...
372-ма граждани на Германия пристигнаха на летището във Франкфурт на
Коментари Харесай

Редица страни евакуират гражданите си от Израел

372-ма жители на Германия дойдоха на летището във Франкфурт на Майн на борда на полет от Тел Авив. Пристигането на тези пасажери донесе облекчение на техните родственици. Въпреки напъните на Берлин да репатрира своите жители, към момента има хиляди германци, блокирани в Израел, които обезверено се пробват да стигнат до дома.
Последните няколко дни беше стресиращо, тъй като от самото начало се тревожиш от кое място могат да дойдат ракетите, дали идват дронове, дали не проникват терористи. И това е доста стресиращо, даже и ти да не си обиден директно...
Артур Маасен – доброволец, евакуиран от Израел

Германия не е единствената страна членка на Европейски Съюз, която организира евакуации. 377 френски жители, такива с двойно поданство – израелско и френско – кацнаха в Париж в петък сутринта. Полша и Литва употребяват военни самолети, а не цивилен, за репатрациите. Много самолетни компании стопираха полетите си преди предстоящата сухопътна атака на Израел против Газа.Междувременно в целия свят се организират митинги в поддръжка и на палестинците, и на израелците.Стотици хора показаха неодобрение в Париж от наложената възбрана от управляващите на пропалестински демонстрации. Полицията употребява сълзотворен газ и водни оръдия, с цел да разпръсне множеството.Демонстранти, солидарни с палестинския народ, се събраха пред централата на Организация на обединените нации в Женева. Призоваха за отбрана на всички цивилни, обхванати от боевете.
Организация на обединените нации би трябвало да реагира, интернационалните организации би трябвало да реагират, само че не с цел да защитят Израел, а с цел да изпълнят резолюциите. Искаме нещо просто: съблюдаване на законите, на Женевската спогодба.
Адел Меджри – уредник на демонстрацията в Женева

Конфликтът в Близкия изток разделя хората по света.В Амстердам произраелски стачкуващи уважиха с цветя паметта на убитите в последните дни. Някои споделят, че наличие в обществените медии настройва потребителите против еврейския народ.
Смятам, че Израел загуби една война и това е войната в обществените медии, а „ палестинците “ завоюваха тази война. Почти всички в мрежите са настроени против Израел. Затова съм щастлива, че тук има доста хора, които поддържат Израел.
Сабине Щерк – стачкуващ

В Москва хора поставиха цветя и пред израелското, и пред палестинското посолство. Русия не е взела намерено страна в спора в Близкия изток. Но приканва за преустановяване на огъня сред Израел и радикалното палестинско придвижване „ Хамас “.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР