37-годишният френски актьор Гаспар Улие, добил световна популярност с ролята

...
37-годишният френски актьор Гаспар Улие, добил световна популярност с ролята
Коментари Харесай

Младата звезда на френското кино Гаспар Улие загина при инцидент със ски


37-годишният френски артист Гаспар Улие, добил международна известност с ролята си на Ив Сен Лоран в биографичния филм от 2014 година, отдаден на живота на именития дизайнер, е умрял по-рано през днешния ден. Семейството на артиста удостовери тъжната новина с публично изказване, в което разкри, че той е умрял при драматичен ски случай, случил се през вчерашния ден на една от пистите в западната част на Алпите.

Според информация, публикувана в задграничната преса, младият актьор е получил тежко пострадване на главата, в резултат на конфликт. Той е бил превозен с хеликоптер до най-близката болница, намираща се в град Гренобъл, където е умрял. Медиите показват още, че през последните дни планинските избавителни служби в региона на Савоя получават голям брой сигнали за нещастни случаи поради твърдия сняг и заледените скатове, по които се спускат феновете на зимните спортове. Именно там при акцидент в събота бе лишен живота на 5-годишно момиче, пометено от мъж, който не съумял да спре в точния момент.

" Нашето кино загуби голям гений, изпълнен с доста сексапил и сила ", написа преди часове френският министър на финансите Бруно льо Мер в персоналния си акаунт в Twitter.

Le cinéma français perd un grand talent, plein de charme et d’énergie.
— Bruno Le Maire (@BrunoLeMaire)

Уилие бе една от най-ярките звезди на своето потомство, наредила се до одобрените имена в промишлеността. Дебюта си на огромния екран направи с лентата " Мисия: Бодигард ", чиято премиера бе през 1997 година, след което взе участие в сполучливите продукции " Псевдоним " от 1999 година и " Братството на вълците " от 2001 година Международното внимание обаче притегли към себе си с " Корените на злото ", в който през 2007 година се превъплъти в младия Ханибал Лектър, чийто по-зрял облик бе пресъздаден от Антъни Хопкинс. През март тази годна се чака да стартира излъчването на новия сериал от вселената на Marvel " Moon Knight ", основната роля в който извършва той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР