37-годишната Елизабет Шнайдер от Сиатъл, Вашингтон, успя да оздравее след

...
37-годишната Елизабет Шнайдер от Сиатъл, Вашингтон, успя да оздравее след
Коментари Харесай

Американка пребори коронавируса и разкри какви са първите симптоми

37-годишната Елизабет Шнайдер от Сиатъл, Вашингтон, съумя да оздравее след заразяване с новия ковид и описа какви са ранните признаци на болестта.

Шнайдер, която има докторска степен в региона на биоинженерството, сподели пред „ Франс прес”, че споделя своята историята, с цел да „ даде малко вяра на хората”. Тя, както и 80% от останалите случаи, е била с леки признаци.

Останалите случаи, които са претендирали хоспитализация, са свързани с хора над 60-годишна възраст и пациенти с диабет, сърдечни и белодробни болести.

Американката споделя, че на 25 февруари е почувствала първите признаци, които наподобявали грип. Те се появили 3 дни, откакто била на празненство. По-късно още пет индивида, които били на същия ваучър, били диагностицирани с ковид.

„ Събудих се и се почувствах отпаднала, само че това не е освен това от това, което нормално чувствате, когато заран би трябвало да станете от леглото и да отидете на работа. Освен това през уикенда бях доста заета”, споделя Шнайдер.

По обед към този момент имала главоболие, температура и болки по цялото тяло. Това й било задоволително, с цел да се прибере у дома по средата на работния ден. Малко по-късно заспала, а когато се събудила измежду нощ, била с 39,4° температура.

"И в този миг започнах да трептя неконтролируемо - имах настинка и изтръпване в крайниците, и това леко ме тормози ", споделя още тя.

Шнайдер неправилно предположила, че няма COVID-19, защото нормалните признаци – кашлица и дефицит на въздух, липсвали. Когато отишла на доктор, я посъветвали да си стои у дома, да си почива и да пие повече течности.

Започнала да подозира, че е лепнала нещо съществено, поради обществените мрежи. Един от приятелите й във Facebook написал, че няколко хора от празненството, на което била и тя, са с сходни признаци. Лекарите обаче не им създали тест за ковид, тъй като нямали общите признаци.

На 7 март й съобщили неприятната вест, че пробата й за ковид е позитивен. Симптомите й на практика били изчезнали, когато й сложили диагнозата. Местните здравни управляващи й споделили да си остане у дома не по-малко от 7 дни след появяването на признаците или до 72 часа след изгубването им.

Седмица, откакто се е почувствала по-добре, Шнайдер към този момент излиза на открито, само че към момента заобикаля огромни събирания и продължава да работи от у дома.

Тя се надява нейният образец, който евентуално ще е характерен за по-голямата част от случаите, да може да успокои останалите и да им вдъхне кураж.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР