37-годишен пловдивчанин е с повдигнато обвинение за това, че е

...
37-годишен пловдивчанин е с повдигнато обвинение за това, че е
Коментари Харесай

Шокиращи разкрития за измамника от Пловдив, излъгал любовницата си, е...

37-годишен пловдивчанин е с повдигнато обвиняване за това, че е измамил четирима души, представяйки се за чиновник на ДАНС. Мъжът съумял да ги "опари " с общо 254 689 лв., оповестява.

Мъжът даже поддържал близки връзки с една от потърпевшите – 21-годишна жена. Той я заблудил, че работи в Държавната организация "Национална сигурност ", като й посочил документ, наподобяващ служебна карта.

Мъжът съумял да оплете младата си другарка, потвърждавайки, че желае да живеят дружно. Освен това разкрил пред нея концепциите за свои бизнес планове – да отвори компания за бързи заеми и посланичество на комерсиално сдружение на негови сътрудници от чужбина.

Той даже я убедил, че би трябвало да изтегли заем вместо него, защото бил държавен чиновник. Казал също, че има достъп до банкова сметка с влог от няколко милиона лв., само че за усвояването на тези пари трябвало да се внесат банкови гаранции.

По този метод той съумял да заблуди потърпевшата, а след това и трима нейни близки другари, които изтеглили банкови заеми и му дали парите, сякаш с цел да осъществя бизнес начинанието си.

Пловдивчанинът заречен, че като усвои голямата сума от милиони левове от банковия влог, до който „ имал достъп “, щял да им възвърне изцяло парите им.

Те му повярвали. Така 21-годшината потърпевша му предоставила на няколко пъти общо 121 699 лв., от изтеглени заеми и пари, изпратени от майка й, която работели в чужбина. Другите трима потърпевши изтеглили заеми за общо 132 990 лева и също му ги предали.

Пловдивчанинът обаче нито осъществил плановете си, нито пък върнал парите. Впоследствие бил подаден сигнал в Министерство на вътрешните работи.

Служители на Криминална полиция неотложно издирили мъжа и почнали следствие. На 15 декември той бил арестуван, до момента в който получавал следващата сума пари от потърпевшата - 2 180 лв..

По-рано през днешния ден Районен съд Пловдив го остави зад решетките. Решението предстои на обжалване.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР