36-годишен мъж с физическо увреждане получи 10-годишна присъда за опит

...
36-годишен мъж с физическо увреждане получи 10-годишна присъда за опит
Коментари Харесай

10 г. затвор за циганин, едва не убил съседско дете заради обида

36-годишен мъж с физическо увреждане получи 10-годишна присъда за опит за ликвидиране на 8-годишно дете. Това постанови Окръжният съд в Ямбол по съкратеното правосъдно разследване.

Михаил Г. страдал по рождение от устойчивост на колянната става, имал усложнения при вървенето. В ромската махала го наричали „Мюмюн“ или „Куция“. Второто си название той мразел. На 4 май Михаил Г. и съседско дете М. отишли в изоставената постройка на някогашна детска градина да събират дърва. Докато си говорели, момчето го нарекло „ сакат ” и „ неработоспособен ”. Михаил Г. по този начин се ядосал, че почнал да удря, рита и влачи малчугана. Грабнал бетонов пай и го удрял, до момента в който М. изпаднал в кома. Счупил му челюстта и му избил няколко зъба.

В началото Михаил се опитвал да трансферира виновността за побоя на бащата на детето, след това казвал, че М. е паднал от дърво, най-после си признал за злодейството. Според движимостите лица М. не е умрял единствено тъй като е получил в точния момент висококвалифицирана лекарска помощ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР