36 080 къса (1804 кутии) цигари в багаж на четирима

...
36 080 къса (1804 кутии) цигари в багаж на четирима
Коментари Харесай

Варна: Сгащиха румънци с 36 000 цигари в куфарите

36 080 къса (1804 кутии) цигари в багаж на четирима румънски жители откриха митнически чиновници на Министерство на правосъдието Летище Варна. „ Туристите “ са пътували с полет за Ливърпул, Англия.

При осъществената митническа инспекция от инспектори на митническия пункт и чиновници от отдел „ Борба с наркотрафика “ в Търговско дружество Митница Варна е открито, че четиримата пасажери са пренасяли в багажа си надлежно 590, 460, 394 и 360 кутии цигари с разнообразни търговски марки, оповестяват от Агенция " Митници ".

Задържаните тютюневи произведения са с годен български акцизен бандерол, само че са пренасяни в нарушаване на митническото законодателство. Срещу четиримата румънски жители са формирани актове по Закона за митниците.

Общо 125 160 къса (6258 кутии) цигари са арестувани от митническите чиновници на Министерство на правосъдието Летище Варна единствено от началото на годината в багаж на пасажери, само че това е първи случай с извършители непознати жители. Установените извършители до момента бяха единствено български жители.



Търговско дружество Митница Варна припомня на пасажерите, пътуващи с въздушен превоз, че могат да изнасят от страната до 40 кутии цигари с български бандерол, в случай че пътуват за друга страна членка на Европейски Съюз, и до 10 кутии цигари, в случай че пътуват за трета страна.

Пътуващите следва да се срещнат и с разпоредбите в приемащата страна, където лимитите могат да бъдат по-рестриктивни. Пътници, които придвижват количества над лимита, подлежат на санкция, а цигарите предмет на нарушаване се задържат.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР