Лекари поискаха неваксинирани деца да нямат право на достъп до

...
Лекари поискаха неваксинирани деца да нямат право на достъп до
Коментари Харесай

Ето на какво се дължи бума на коклюш у нас

Лекари желаеха неимунизирани деца да нямат право на достъп до всеобщите учебни заведения. В някои области от страната започнаха инспекции за прецизното осъществяване на имунизационния календар.

" Отдавна в България съществува правилото един път в годината общопрактикуващият доктор да издава здравно-профилактична карта за всяко дете. Тя служи на учебния личен състав и чиновниците в детските градини. Тяхната роля е да дефинират могат ли децата да посещават образователните заведения при повърхностен имунизационен статус ”, сподели в ефира на предаването " Социална мрежа " по NOVA NEWS общопрактикуващият доктор доктор Михаил Михов. По негови думи инспекциите на тези документи са наложителни и би трябвало регулярно да се вършат и от органите.

" Откакто навлезе здравно-информационната система в електронния продан на данни, имитации не може да има. Ако има някакви пропуски, то те са сведени до най-малко ”, уверен е доктор Михов.

Според него актуалната ваксина против коклюш е много нетрайна, като имунитетът е няколко години. Медикът уточни, че на това се дължи и взривът на коклюш. " При коклюша реимунизациите са пет, само че и те не са задоволителни ”, добави лекарят.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР