350 учебни заведения взеха участие в Европейския ден на спорта

...
350 учебни заведения взеха участие в Европейския ден на спорта
Коментари Харесай

60 хиляди ученици oт над 175 населени места взеха участие в най-активния ден в училище

350 образователни заведения взеха присъединяване в Европейския ден на спорта в учебно заведение в България, който се организира на 29-ти септември. Само в границите на един ден самодейността съумя да притегли към придвижването и спорта близо 60 000 възпитаници, а материалите и посланията на акцията доближиха до над 300 000.

Инициативата обхвана образователни заведения от над 175 обитаеми места, от столицата и огромните градове, както и от най-малките обитаеми места в страната. Участие взеха елитни гимназии и по-малки учебни заведения, както и детски градини.

В спортния ден се включиха освен възпитаници, само че и техните родители и учители. През целия ден се реализираха доста и разнообразни тренировки по разнообразни типове спорт - йога, кросфитнес, баскетбол, волейбол, национална топка, зумба, щафетни спортни игри, танци и други.

Национално представително изследване, извършено от Фондация " Институт за финансови изследвания и нововъведения " (ИФПИ) по поръчка на " BG Бъди деен " сочи, че 48% от децата ни прекарват повече от 3 часа на ден пред тв приемник. Към това време би трябвало да прибавим и приблизително 4 часа седене в учебно заведение и още толкоз часа писане на домашни. Тази натовареност и не пъргавина доближава постоянно до 10 часа на ден. 80 % от бъдещето на нацията прекарва през уикенда повече от 3 часа на ден пред тв приемника, а 30% играят разнообразни компютърни игри.

 17 май - Ден на спорта и работещите в тази сфера
17 май - Ден на спорта и работещите в тази сфера

Преди 113 години на тази дата в България идват швейцарски учители по физическо образование

Обездвижването измежду децата е съществено предизвикателство. Стотици изследвания демонстрират, че физическата интензивност предлага освен тонус и здраве, само че и огромни изгоди в разнообразни сфери от учебния живот на децата. Спортът и придвижването оказват помощ на учениците да учат по-бързо и да усвояват по-лесно, да основават по-силна връзка с учебното заведение, да получават по-високи оценки и като цяло да бъдат по-щастливи, по-мотивирани, по-самоуверени и с по-добро държание в клас.

Целта на Европейски ден на спорта в учебно заведение е да насърчи физическата интензивност измежду учениците, като заложи на детайла на заниманието и се тестват нови типове физическа интензивност и спорт.

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР