35-годишен руски гражданин с военна специалност командир на отделение за

...
35-годишен руски гражданин с военна специалност командир на отделение за
Коментари Харесай

Руски запасен командир на отделение с призовка чака над 2 месеца закрила у нас

35-годишен съветски жител с военна компетентност пълководец на поделение за управляемо миниране към специфичните елементи е подал на 19 декември 2022 година в Държавната организация за бежанците заявление за даване на интернационална протекция . Той е напуснал Русия в края на септември м. година след получена призовка за готовност. В предаден на брачната половинка му документ се показва, че, в случай че не се яви в избрания ден и час във военния комисариат, предстои на административна и наказателна отговорност, заяви БНР.

" Аз откровено имам вяра, че общата картина при разглеждането на такива случаи, ще бъде променена в интерес на тези хора, които в реалност ги грози заплаха. Прочетох всички интернационалните конвенции и закони. Там по принцип има публикация, в която написа, че в случай че има военнослужещ, който го принуждават да взе участие във военни закононарушения , това се явява съображение за приемане на леговище ", изяснява мъжът, представен от националното радио.

За момента той няма отговор ще получи интернационална протекция, съгласно неговия юрист Драгомир Ошавков. " Държавната организация за бежанците отхвърля всеобщо на безусловно всички , без оглед на това дали действително човек е заплашен от присъединяване в тази война, или не ", акцентира той.
 Мобилизирани руснаци: Няма командване! Пращат ни на заколение
Мобилизирани руснаци: Няма командване! Пращат ни на заколение

Протест до губернатора на съветската Калининградска област

Според интернационалните процедури и критерии лице, избягало от военна работа, не може да се одобри за емигрант, в случай че няма други значими за него претекстове да напусне или да остане отвън рамките на страната си, показват от Агенцията за бежанците, още веднъж представена от БНР.

По данни на ДАБ 188 съветски жители са потърсили интернационална протекция в България от началото на войната в Украйна, като едвам 8 са получили такава досега , а процедурата за останалите не е завършила.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР