34-ият ден на недоволство започна. Протестиращите от Орлов мост прекараха

...
34-ият ден на недоволство започна. Протестиращите от Орлов мост прекараха
Коментари Харесай

Блокадите на „Орлов мост“ и на „триъгълника на властта“, остават и днес


34-ият ден на неодобрение стартира. Протестиращите от Орлов мост прекараха относително спокойна вечер, ротациите през цялата нощ са траяли, макар че министър председателят Борисов, чиято оставка се желае най-настоятелно, сподели, че полицията няма да подхваща дейности, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Блокиран, с изключение на основният Орлов мост, остава и пространството пред Министерски съвет или така наречен триъгълник на властта, заключен сред постройките на държавното управление, на президентството и някогашния Партиен дом, който от есента ще е съществена постройка на народните представители.

Исканията на протестиращите остават непроменени и непрекъснати повече от месец – оставка на държавното управление, оставка на премиера Бойко Борисов, оставка на основния прокурор Иван Гешев, осъществяване на почтени избори и отдалечено и електронно гласоподаване.

Спокойно и без напрежение мина вчерашния оживен митинг. Протестиращите донесоха книги и направиха спонтанна библиотека пред постройката на Министерски съвет – първо, с цел да покажат разликата сред тях и ръководещите – че са образовани, интелигентни хора, а и с цел да има какво да чете Бойко Борисов, когато напусне премиерския пост. Хората донесоха и обичаната книга на Борисов “Винету ”, донесоха му Буквар, учебници по история на 6. и за 8. клас и други

Майките от “Системата ни убива ”, които непринудено отстраниха блокадата от кръстовището пред Ректората на СУ, реалокираха лагера си на бул. “Дондуков ” и обявиха, че там градски превоз не минава, няма да пречат на останалите жители свободно да се придвижват и ще останат на улицата до момента в който не получат мечтаната оставка.

Днес на Орлов мост ще има и занималня за децата на протестиращите. За задачата в спонтанното лятно учебно заведение ще има няколко начални учители. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР