34-годишен скиор изчезна в неделя в късния следобед при спускане

...
34-годишен скиор изчезна в неделя в късния следобед при спускане
Коментари Харесай

20 спасители, две кучета и доброволци търсят втори ден изчезнал скиор в Рила

34-годишен скиор изчезна в неделя в късния следобяд при втурване в ски център Картала, в Рила планина. Мъжът от София е карал по пистата със още четирима свои другари. При спускането се разделили по двойки и се уговорили среща в долния завършек на пистата. Младият мъж е карал сноуборд, не е бил добре оборудван - нямал каска, нито апарат за локация. При спускането той се е движел зад приятеля си, само че внезапно липсващ. Групата софиянци се върнали в региона и се пробвали да го търсят сами, само че откакто не го разкрили подали сигнал към 17,40 на тел 112.

Веднага потеглят спасители от Благоевград да търсят скиора. До 24 часа през нощта с риск на живота си претърсвали региона, само че безрезултатно. На сутринта в 9 часа издирването се възобновява. Групата спасители към този момент е сериозна- 20 души от отрядите в Банско, Разлог, Благоевград и София. От Банско са взети и две кучета, които са подготвени да търсят хора в лавини.

Акцията е извънредно затруднена поради непрекъснатия снеговалеж в планината и високата лавинна заплаха. В неделя в региона на Картала са паднали две лавини. Една от тях се претърсва. Телефонът на изчезналия скиор в понеделник работеше, той даваше свободно.

Издирването продължава.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР