33-годишният Арън Сандерсън, ръководител на група електротехници в BAE Systems

...
33-годишният Арън Сандерсън, ръководител на група електротехници в BAE Systems
Коментари Харесай

Електротехник стана крал на остров със старинен замък СНИМКИ

33-годишният Арън Сандерсън, началник на група електротехници в BAE Systems Submarines от Уолни Айлънд, Бароу-ин-Фърнес (индустриален и пристанищен град в Англия, в графство Камбрия), стана крал на дребния остров Пийл с един хотел и античен палат, побеждавайки 200 претенденти от цялостен ​​свят за този пост, пише The Mirror.

В началото на годината той кандидатства за присъединяване в надпреварата за правото да стане притежател на хотел Ship Inn на остров Пийл, който се намира на половин миля от брега на Фърнес в Камбрия.
   View this post on Instagram   

Градският съвет на Бароу, който управлява процеса, разгласи необикновеното „ свободно място “ през декември 2021 година, привличайки интереса на съвсем 200 претенденти от цялостен ​​свят. Задълженията на монарха включват ръководството на известния хотел " Ship Inn ", за който се счита, че се е появил преди повече от 300 години, и поддържането на реда на острова в продължение на 10 години. На острова има и руини на 900-годишен палат, горичка и осем частни вили.
   View this post on Instagram   

Според британеца, той в никакъв случай не е мислил, че ще бъде определен за крал, само че му харесва новата роля.

„ Имаше интервал от няколко месеца, когато си помислих: „ По дяволите, преди малко получих остров. Какво направих? " Но в този момент сутринта седнал съм на прага с халба бира и наподобява като моят персонален парадайс ", призна Сандерсън.

Въпреки голямата конкуренция за позицията, тесните връзки с острова направиха Сандерсън съвършен претендент.

„ Къмпингувам тук от дете и съм постоянен клиент на това място от толкоз дълго време – откогато се помня “, призна той.



На церемонията по " коронясването " Сандерсън беше залят с бира, а по-късно той постави шлем и седна на престол от бирена бъчва пред очите на стотици посетители. Предишният монарх, Род Скар, благослови мъжа с меча за власт. Сега Сандерсън има правото да посвети в рицари тези, които са се възползвали от острова.

Традицията да се избира крал на остров Пийл се заражда през първата половина на 19-и век.

Крепостта е издигната от монасите от абатството Фърнес, заселили се на острова през 12 век. Но в този момент туристите могат да обтегнат палатка на острова против £5 на вечер.

Можете да стигнете до острова с ферибот, който лишава 15 минути, или пешком при отлив. Сандерсън призна, че заради това правенето на бизнес не е толкоз елементарно, тъй като би трябвало тъкмо да планирате целия превоз. Освен това той, като монарх, би трябвало да се грижи освен за посетителите на механата, само че и за други поданици на неговите владения.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР