33-годишна жена е осъдена от Районен съд – Варна за

...
33-годишна жена е осъдена от Районен съд – Варна за
Коментари Харесай

Осъдиха жена, обвинена за незаконно превеждане на малолетното си дете през границата

33-годишна жена е наказана от Районен съд – Варна за нелегално превеждане през границата на малолетното си дете. Това оповестиха от пресцентъра на Районен съд – Варна.

Деянието е наказуемо по член 280, алинея 2 от Наказателния кодекс. По силата на реализирано и утвърдено в правосъдна зала съглашение, на подсъдимата бе наложено наказване от 6 месеца отнемане от независимост, чието осъществяване бе отсрочено с изпитателен период от три години. Самият случай е от 5 септември 2016 година на граничния контролно-пропускателен пункт „ Аерогара Варна “.

Подсъдимата решила да пътува с детето си в чужбина, макар съществуването на нотариално заверена декларация от бащата, с която не се дава единодушие то да напуща страната. За да преведе през границата без позволение 4-годишното си дете, дамата купила двупосочни билети за вътрешен полет сред Варна и София, както и еднопосочни билети за аероплан от Варна до Истанбул.

20 минути била разликата в началния час на политане на двата самолета. След осъществяване на инспекция на паспортите и бордните карти в салона за заминаващи пасажери, подсъдимата, вместо към гейта за вътрешен полет, се отправила към гейта за полета на турските авиолинии, като по този метод избегнала записания в автоматизираната осведомителна система „ Граничен надзор “ отвод за пътешестване на детето отвън България.

По този метод, без позволение на надлежните органи на властта, тя превела през границата малолетното си дете. 33-годишната жена е неосъждана до момента. В нейна тежест са направените по делото разходи. Съдебният акт е финален и влиза в действие незабавно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР