32 високопроходими нови автомобила получиха Областната дирекция на МВР в

...
32 високопроходими нови автомобила получиха Областната дирекция на МВР в
Коментари Харесай

Полицията в Монтана ще гони с мощни джипове мигранти и селски апаши

32 високопроходими нови автомобила получиха Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Монтана и Зоналното жандармерийско поделение за противопоставяне на мигрантския напън и престъпността в дребните селища. Новите служебни коли са част от 341 нови джипа, които бяха разпределени на 9 регионални дирекции в страната, на чиято територията има сухоземни външни за Евросъюза граници.
 Шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи Монтана ст. комисар Чавдар Антонов връчи ключовете на новите джипове на водачите и машините поеха към Районните ръководства на полицията.  novi_koli_mvr_montana20181008b_640x427  novi_koli_mvr_montana20181008c
Возилата от марките „ Фолксваген Тигуан ” и „ Грийт уол ”са оборудвани с информационен терминал ТЕТРА, система за автоматизирана идентификация на регистрационните номера на МПС, таблетно устройство, светлинно звукова система, конуси и разтегателни бариери. 17 от джиповете бяха разпределени в Районните ръководства на Министерство на вътрешните работи в Монтана, Вършец и Берковица, а 15 от новите возила влязоха в автопарка на жандармерийското звено в Северозапада. „ Машините са мощни, система 4Х4 и ще могат да обхождат освен граничните региони, само че и най-далечните и мъчно налични села и ще оказват помощ както в битката с трафика на мигранти, по този начин и в противодействието на битовата престъпност ”, сподели шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи – Монтана ст. комисар Чавдар Антонов.

Според криминалистите тази година в област Монтана няма арестувани мигранти и трафиканти, само че има усилване на натиска на гръцката граница, а водачите на незаконните пришълци стават все по-арогантни и не се подчиняват на сигналите за инспекции.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР