32 хиляди българи зад граница са подали заявления за гласуване

...
32 хиляди българи зад граница са подали заявления за гласуване
Коментари Харесай

Росица Матева: 32 хил. българи зад граница са подали заявления за гласуване. Срокът изтича на 6-и

32 хиляди българи зад граница са подали заявки за гласоподаване до момента. Срокът изтича на 6 септември, съобщи по БТВ Росица Матева, зам.-председател и представител на ЦИК.

Избирателите, които желаят да гласоподават по сегашен адрес би трябвало до 17 септември да подадат заявление до кмета на обитаемото място, в която считат да упражнят правото си на глас. Гражданите с трайни увреждания, които желаят да гласоподават с преносима изборна кутия също би трябвало да подадат заявки до 17 септември, сподели Матева в предаването " Лице в лице ".

 

" Номер 21 няма да попада в бюлетината, тъй като ЕНП се записва за присъединяване в изборите, изтеглихме номер в жребия, само че при инспекция се оказа, че тя не е записала кандидатски листи в нито един избирателен регион. Още една партия не е записала кандидатски листи в два региона - партия “Единство ”. В два региона в страната номерът им няма да попада ", сподели още Росица Матева.

Тя напомни, че през днешния ден ЦИК взе решение " Сиела Норма " да поеме дейностите по машинното гласоподаване. Това се случва със седмица по-рано от предстоящото. Матева уточни, че този път ЦИК съумява да вземе решения преди периодите, които са планувани в Изборния кодекс. Тя увери, че хората не би трябвало да се тормозят от вероятни операции на софтуера.

Машините за вота не престават да се съхраняват в частен склад на летището. " Ще бъдат съхранявани там до момента в който се откри уместно помещение, което е държавна благосъстоятелност ", уточни представителят на ЦИК.

 

 Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР