319 от тази сутрин са инфектираните пациенти, настанени в Пирогов“.

...
319 от тази сутрин са инфектираните пациенти, настанени в Пирогов“.
Коментари Харесай

Асен Балтов: Интубираме млади хора в безпомощно състояние на входа на Пирогов

319 от тази заран са инфектираните пациенти, настанени в „ Пирогов “. 50% от потенциала на болничното заведение към този момент е обособен за това, може да се преобразуват още кревати, само че потенциалът ни не е безконечен. Някои обаче очевидно си мислят, че щом са пуснати заведенията за хранене, всичко е разрешено, ограниченията се не помнят, зараза няма. Това разяснява шефът на най-голямата незабавна болница у нас проф. Асен Балтов пред бТВ.

Пирогов “ опустя тъкмо преди година, когато бе открит първия случай. 4 дни никой не смееше да влезе в болничното заведение. А в този момент сме доста смели, да не би да има лекарство, което лекува вируса?! “, попита той с отвращение.

Разхлабването на ограниченията и английският вид са повода за растящият растеж на болните у нас, изясни професорът. Прави се оказаха сътрудниците от Англия, че и протича по-тежко при пациентите в млада възраст, изясни той. Категорично има и подмладяване. Имахме предходната седмица 40-дневно бебе, към този момент за наслада е изписано, уточни Балтов. Най-засегнати са дейните, младежи сред 40 и 50 година

„ 40-50-годишни идват в доста тежко положение и безусловно биват интубирани на входа. Това се получава, тъй като множеството от тях имат мощни обезщетителни благоприятни условия по отношение на възрастните пациенти, които бяха в предходната вълна. Чакат да им мине у дома, лекуват се по схеми, примерно дадени от джипито и чак когато нямат в действителност сили и виждат, се са в тежко положение, се обаждат на Бърза помощ “, разказа обстановката шефът на „ Пирогов “.

Проф. Балтов посочи, че не назовава неправилно лекуването, изписвано от джипитата, а това, че хората чакат до последно. Ако имаш признаци, не си купувай бърз антигенен тест от аптеката, а отиди на тест в болничното заведение. Нека се направи обзор и скенер, прикани той.

Постоянно имам позвънявания от хора с проби от къщи и въпроси „ Какво да върша “. Казвал им да дойдат в болничното заведение. Има и доста виновни хора, които се изолират, само че има и такива, които разнасят, добави професорът.

Няма да има повече зелени коридори за имунизации в смисъла, в който бяха преди. Информационната система за записване действително ще са зелените коридори – дават ти се час и пункт, такива опашки повече няма да има. В момента завършваме – на следващия ден е крайният период, най-малко в „ Пирогов “, поискалите членове на секционните комисии да бъдат имунизирани и от 11 март продължаваме с хората от първа до трета фаза, изясни Балтов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР