313 са вече диагностицираните случаи на COVID-19 в България. За

...
313 са вече диагностицираните случаи на COVID-19 в България. За
Коментари Харесай

Още един починал с COVID-19 у нас, регистрираните случаи са вече 313

313 са към този момент диагностицираните случаи на COVID-19 в България. За последното денонощие броят им е повишен с 37, Това разгласи на постоянния утринен брифинг началникът на националния действен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Той изясни, че един от пациентите в тежко положение в „ Пирогов “ е умрял.

По думите на ген.-майор Мутафчийски децата на 8 и 3 години, за които бе обявено през вчерашния ден, не са приети в болница и нямат основна клинична симптоматика.

„ Тревожно е положението на пациентите в по-горната възрастова група, включително на жена на 86 g. във ВМА, която е пред интубация. “, съобщи началникът на националния действен щаб, като добави, че заболяването при нея се е развила извънредно бързо. Преди 4 дни тя е била с минимални недоволства, а в този момент е с извънредно тежка картина.

Ген.-майор Мутафчийски разясни, че записаните случаи на COVID-19 в София са към този момент 200, като през нощта са диагностицирани 11 нови. Във варна има 1 нов инфектиран, Пловдив – 2, Кърджали – 2, Бургас – четиричленно семейство с 2 деца, на 15 и 20 г, бащата се е върнал от Франция.

Началникът на националния действен щаб разяснява и пробната терапия в Италия, при която от кръвна плазма от преболедували вируса, с построени антитела, се прелива на други заболели.

„ Залагат се известни очаквания, че може да помогне. Според информация от Китай доста облекчава симптоматиката, само че към момента няма публични резултати, които да демонстрират, че може да бъде панацея “, съобщи ген.-майор Мутафчийски, като добави, че в България има държавна компания, която работи по този въпрос.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР