31-годишната Теодора от Карнобат загуби битката с коронавируса във вторник,

...
31-годишната Теодора от Карнобат загуби битката с коронавируса във вторник,
Коментари Харесай

Роднини ще се грижат за близнаците от Карнобат, чиито родители починаха от COVID

31-годишната Теодора от Карнобат загуби борбата с ковид във вторник, откакто лекарите от бургаската болница съумяха прибързано да изродят близнаците.

Дни по-рано от ковид умря и брачният партньор й Христо. Бебета сега се намират в отделението по неонатология в държавната болница, а ориста им развълнува цяла България.

От отдел " Закрила на детето " в Карнобат обявиха, че и двете фамилии на умрелите родители желаят да се грижат за децата, по тази причина ще се сътвори наставнически съвет.

" В този наставнически съвет включват четирима членове - аставник, зам.-настойник и двама съветници, тъй че ще имат опция при тяхно предпочитание да бъдат включени и от двете страни роднините, с цел да взимат решения за тяхната бъдеща орис ", изясни Павлина Спиридонова.

На по-късен стадий децата могат да бъдат осиновени. Желание за това е показала баба им по бащина линия, както и вуйчото на децата.

Съседите на умрялото семейство имат вяра, че роднините ще се грижат добре за децата.

Роднините на умрелите майка и татко желаеха всички постове в обществените мрежи за благотворителни акции в помощ на близнаците да бъдат свалени и помолиха за успокоение.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР