31-годишната латвийка Анастасия Севастова ще преустанови кариерата си за неопределено

...
31-годишната латвийка Анастасия Севастова ще преустанови кариерата си за неопределено
Коментари Харесай

Севастова спира с тениса за неопределено време


31-годишната латвийка Анастасия Севастова ще прекрати кариерата си за неопределен срок. Причина за неприятната вест са продължаващите проблеми в региона на рамото.

Заради хроничната болежка още през 2013-а тя трябваше да предприеме сходни дейности, като тогава отсъстваше две години от корта.

В момента Севастова е №64 в международната класация, а на Australian Open загуби в първи кръг от Магда Линет. В кариерата си тя има 4 WTA трофеи като е достигала до №11 в класацията на WTA.

Дали и по кое време ще се завърне в игра, зависи напълно от процеса на възобновяване. „ Имах добра подготовка през декември, само че след това пристигна първият шампионат, първият мач със старите болки, със остарялата травма. Не мога да покажа най-хубавия си тенис, когато имам болки, които ме изтезават “ – изясни Севастова пред латвийското предаване „ Сутрешна гледка “.

„ Ще направя по-дълга пауза. Не знам какъв брой дълга ще бъде, само че се надявам всичко да се обясни. Не мога да предвидя по какъв начин ще се развие. Това е мъчно решение, само че спортът не е всичко в живота “ – сподели още полуфиналистката от US Open 2018.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР