3000 лева трябва да плати шофьор от силистренското село Полковни

...
3000 лева трябва да плати шофьор от силистренското село Полковни
Коментари Харесай

Шофьор дължи 3000 лева заради клевета, че катаджия му искал подкуп

3000 лв. би трябвало да заплати водач от силистренското село Полковни Таслаково за набеждаване на пътен служител на реда в искане на рушвет. Дело е заведено от катаджията, а решението е доказано на две инстанции.

Шофьорът бил в село Браничево на 7 декември 2017 година, където спрял пред магазин. Докато чакал спътниците си, решил да реалокира колата, само че не поставил колан.

Докато маневрирал бил видян от служители на реда, които му създали инспекция. Катаджията обяснил на водача, че ръководи автомобил без защитен колан и му изискал документите.

Последвала къса препирня, само че в последна сметка бил написан акт за провинението. В графата за възражения обаче водачът написал; “Господин Кирилов ме спря по време на паркиране и ме сподели че ще ме пусне в случай че ме дадем двадесет лв. ще те пусна ”.

Това несъгласие обаче довело до инспекция в ОДМВР – Шумен. Разпитали всички очевидци, само че никой не удостоверил, че служителят на реда е желал рушвет. В последна сметка станало ясно, че възражението било написано от водача в миг на гняв.

Униформеният обаче потърсил правата си в съда в Нови пазар, където магистратите признали водача за отговорен в това, че посредством регистриране на възражението в акта е разгласил за служителя на реда позорни условия, като клеветата била нанесена обществено и на длъжностно лице във връзка осъществяване на службата му.

Затова била наложена санкция от 1000 лв. и присъдил още 2000 лв. обезщетение за наклеветения служител на реда. Окръжният съд в Шумен удостоверил решението. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР