300 000 лева без ДДС или около 360 000 лева

...
300 000 лева без ДДС или около 360 000 лева
Коментари Харесай

Министерството на туризма дава 300 000 лева за туристическа конференция в Слънчев бряг


300 000 лв. без Данък добавена стойност или към 360 000 лв. общо дава Министерството на туризма за двудневен семинар в Слънчев бряг на 30 и 31 април.

Министерството възнамерява в събитието да вземат участие към 300 души, излиза наяве от публичната поръчка. За сумата от към 360 000 лв. компанията победител в публичната поръчка би трябвало да се заеме с цялостната организация на събитието.

Министерството на туризма упорства да бъде проведен превоз – самолетни билети и вътрешни транспорти. Ще би трябвало да се резервират и стаи в 5-звездни хотели. Изключения могат да се създадат в случай че местата в най-луксозния клас свършат – тогава част от гостите ще би трябвало да отидат в 4-звездни хотели. В публичната поръчка обаче не влиза цената на нощувките – те ще бъдат платени от участниците.

Министерството ще поеме настаняването единствено на 30 ВИП посетители. За сметка на това уредникът на семинара ще би трябвало да провежда цялостната издръжка на гостите. В това се включва закуски, обяди, вечери, церемония вечеря и кафе-паузи. Храната обаче не би трябвало да бъде каква да е.

Министерството на туризма категорично е показало, че би трябвало да се обезпечи – "халал храна ". Какво е това? Специалната храна на правоверните мюсюлмани. Думата "халал " идва от арабски и значи "чисто " или "разрешено ". В този смисъл позволени са питателните артикули, които не съдържат алкохол или свинско месо. Много от захарните произведения обаче съдържат свински желатин, който се употребява и в производството на някои плодови сокове, а някои типове чипс се ароматизират с дестилат, извлечен от сланината.

Срещу 360 000 лв., с изключение на за комфорта на гостите, компанията ще би трябвало да провежда и положителното протичане на събитията - висококачествено озвучаване, симултанен превод, уместно осветяване, създаване на сцена и аранжиране на залите.

TrafficNews попита Министерството на туризма каква е задачата на събитието, посетители от какъв брой страни са поканени в него, кои са най-високопоставените делегати и каква стратегия се планува. До края на работния ден в петък не получихме отговор. Чакаме!

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР