30-те години могат да бъдат прекрасен период от живота на

...
30-те години могат да бъдат прекрасен период от живота на
Коментари Харесай

Промените, които настъпват в тялото ни на 30 години

30-те години могат да бъдат прелестен интервал от живота на една жена. Обикновено той се свързва с по-голяма непоклатимост в кариерата и в персоналния ни живот, както и с по-добро познаване на себе си и една приятна нова убеденост.

Настъпват и естествени промени в тялото ни, нещо, което сварва някои дами неподготвени и ги стресира. Възможността да напълнеем нормално провокира най-голяма суматоха. Според някои изследвания обаче, дамите напълняват повече в края на 20-те си години, в сравнение с при започване на четвъртата декада от живота си.

А и методът ни на живот и това дали упражняваме мускулите си задоволително ни дава надзор над това до каква степен ще се промени тежестта ни.

За килограмите и за женското здраве като цяло след навършването на 30 години, четете няколко значими обстоятелството и съвета тук:

1. Плътността на костите понижава

Естествено е с възрасттта костната компактност да понижава, като този развой е срещнал още в края на 20-те. Това значи, че ставате по-податливи към счупвания, рискът от насърчаване на остеопороза също се усилва. Като цяло той е по-висок при дамите, в сравнение с при мъжете.

 Промените, които настъпват в тялото ни на 30 години

За да запазите здрава костната си система, погрижете се да приемате задоволително калций и Витамин D. Друга изключитено значима профилактика са упражненията за мощ и устойчивост. Лекарите непрекъснато припомнят, че за здрави кости не е задоволително да се разхождаме и да вършим различен тип аеробни тренировки, а би трябвало да включваме и такива за заякване.

2. Риск от качане на килограми

Широко публикувана е версията за “забавяне на метаболизма ”. А това е ненапълно правилно, ненапълно неопределено. Защото метаболизмът не се забавя просто от това, че остаряваме, а поради намаляването на % на мускулната маса по отношение на % на мазнините в тялото.

Решението още веднъж е в заякването на мускулите. Включвайте в седмичната си рутина подобаващи извършения, които поддържат мускулния тонус, приемайте задоволително протеини с храната. Така даже и да качите един-два кг, силуетът ви ще се резервира строен и симетричен, ще имате сила и по-здрави кости, както към този момент казахме.

 Промените, които настъпват в тялото ни на 30 години

3. Възможни са промени в месечния цикъл

Тялото на дамите след 30 години се трансформира и като хормонална картина. Това е интервалът, в който някои дами навлизат в пременопаузата. Можете да забележите леки промени в месечния цикъл, който може да стане по-обилен, по-продължителен или противоположното, по-лек, по-нередовен.

Леките промени в цикъла се считат за естествени през този интервал, само че в случай че смяната е по-драстична, потърсете мнението на гинеколога си. Едно от честите гинекологични болести в тази възраст е ендометриозата – заболяване, което се дефинира като съществуването на жлези и съединителна еднометриална тъкан отвън матката. Тази ектопична тъкан води до продължителен инфекциозен развой, който е подвластен от естрогените.

Понякога болестта протича без признаци, само че от време на време се свързва с хронична болежка ниско долу в корема и таза. Болката може да се усеща по време на цикъл, при вървене до тоалетна или по време на секс. Ако имате какъвто и да е мъчителен признак, най-добре посетете гинеколога си за обзор. И не пропускайте профикалтичната цитонамазка всяка година!

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР