30 септември, 2022 година стана повратна историческа дата. На този

...
30 септември, 2022 година стана повратна историческа дата. На този
Коментари Харесай

Дугин: Путин провъзгласи Руската идея

30 септември, 2022 година стана повратна историческа дата. На този ден всички скорошни събития, към този момент надарени с грамаден смисъл, доближиха кулминационната точка си. На 30 септември всичко имаше значение - освен какво е казано, направено, подписано, само че и по какъв начин всичко е завършено, с каква физиономия и какъв глас е произнесено. Като цяло това беше повратна точка. Не нещо рутинно, не продължение на наклонност, а ново начало. В платонизма има значим термин " епистрофа " - който на гръцки значи " внезапна смяна в посоката на придвижване ", " нова линия ", " смяна на курса " и в най-възвишения смисъл - " великото завръщане към източника. "

На 30 септември 2022 година се случи миг на епистрофа – в съветската политика, в украинския спор, в международната история.

Актът за приемане на 4 нови субекта в състава на Русия след осъществяване на национални референдуми - ДНР, ЛНР, Херсонска и Запорожка области - стана нещо доста повече от обединяването на Русия с Крим.



Сега за всички е явно, че Москва всъщност е сложила под подозрение на Беловежките съглашения (за което Путин загатна в знаковата си реч), което значи, че ще преразгледаме цялата постсъветска история на Русия и надлежно на света.

В речта на президента непосредствено бяха озвучени основните кодови понятия - " Велика Русия ", " страна-цивилизация ", Руска пролет, " освободителна задача ", многополярност, " същински стратегически суверенитет ", " върховен път на развиване ", антиколониално придвижване, коренно отменяне на западната надмощие и искания за еднополюсен международен ред.

Путин нападна целия западноцентричния международен ред, който той приравни с неоколониална расистка система - с агонизиращ империализъм и апартейд.

Маските са свалени. Русия на идващия стадий от своето историческо битие влезе в тежка борба с груповия Запад.

Този път тази борба включва съвсем всички измерения:

- геополитическо (сухопътна мощ, Land Power, в борбата за Rimland контраатакува морската мощ, Sea Power, след една епоха на оттегляне и поражение);

- цивилизационно (Русия, като особена обособена страна-цивилизация, въстава против цивилизацията на актуалния постмодерен групов Запад, отричайки му правото на уникалност, повсеместност, всеобщност, задължителност и признавайки правото на другите цивилизации на лична еднаквост и самостоятелност );

- икономическо (икономическите връзки сред Русия и Запада бързо се срутват, а подкопаването на Северния поток от англосаксонците е последният щрих в този стопански развод);

- културно (Русия се кълне във честност към обичайните полезности, индивида, неговото право на битие, вярата, нормалнота семейство, свободата и справедливостта и се отхвърля от индивидуализма, постхуманизма, културата на анулация, ЛГБТ, феминизма, легализирането на извращенията и директния сатанизъм на Запада);

- военно (в Украйна и в този момент на западните граници на самата Русия се води яростна военна борба, в която де факто, въпреки и не де юре, врагът е не какъв да е, а точно НАТО, която въоръжава и управлява украинските нацисти).

Всичко това ясно и безусловно се съдържа в речта на президента при акта на сключване на съглашение за влизане в Русия на 4 нови субекта. Тази тирада е рамката на една пълноценна идеология, чиято кулминационна точка са думите на философа Иван Илин – клетва за честност към Русия, Руската концепция.

Да, това надалеч не е Победа, само че е извънредно ясно и поредно консолидиране на главните фактори, които ще трансфорат тази Победа в действителност. Можете да спечелите борбата единствено като се включите в нея и разберете изцяло какво се случва - рисковете, залозите, ресурсите, сюжетите.

Точно това беше направено на 30 септември. В Русия завърши тежкият интервал на полусън, взаимни отстъпки, евфемизми, стройни формули и остатъчни илюзии за същинската същина на актуалния Запад.

Епохалната тирада на Путин беше предшествана от редица кардинално значими ограничения. Всяка от тях беше належащо изискване за основаване на целия подтекст на събитията от 30 септември.

След неотдавнашното ни оттегляне в региона на Харков и пробива на Въоръжените сили на Украйна, управлението на страната предприе ясни и недвусмислени стъпки:

- осъществяване на референдуми в 4 субекта за присъединение към Русия (което беше належащо за цялостното и необратимо консолидиране на тези области в политическото и правно поле на Русия);

- оповестяването на частична готовност в самата Русия (като изискване за численото и качествено подсилване на воюващата съветска войска, изправена пред трудности);

- въвеждане в законодателството на разпореждания по отношение на дезертьорството (което отстрани казуса с 500-те - отказващите се от договор), стягане на отговорността за нарушение на реда за защита, изясняване на понятията „ военно състояние “ и „ военно време “.

Успоредно с това англосаксонските сили взривиха Северния поток, пробвайки се дефинитивно да отрежат континентална Европа (предимно Германия) от Русия. Междувременно в Италия изборите бяха извоювани от дясна антиглобалистка коалиция – не изключително другарска, само че тактически потребна за Русия.

Самият акт на обединяване на земите и речта на Путин на церемонията прибавиха значимо измерение към тези безусловно нужни механически стъпки и интернационалния подтекст. Всъщност президентът прогласи идеология - съветската идеология, която органично включваше правилата на православието и обичайните изповедания на народите на Русия, концепциите на славянофилите, евразийците, верността към подвига на руския народ. Сега стана кристално ясно – кой се кара, с кого се кара, за какво се кара.

Важно е, че Украйна бе упомената в резюме в речта и в хода на делата. По принцип Путин нападна груповия Запад, международните демократични елити, глобализма и цивилизационния расизъм, международната надмощие и обезвереното предпочитание на несправедливата порочна западна система да поддържа еднополюсен свят. Тук Украйна не е тематика, а единствено цинично конструиран инструмент, кондензиран с нацистка русофобска идеология за битка против Русия.

Украйна не е страна - тя е територия на борбата на цивилизациите. А изборът на нейните четири някогашни района ясно демонстрира на коя страна е народът на Украйна. Той е на страната на нашата обща съветска източнославянска цивилизация. И тук няма двусмислие.

Всяко наше напредване в западна посока през тази територия ще значи освобождение на от ден на ден пластове от локалното ни население – освобождение от западната надмощие и нейните извратени кървави поддръжници. Борбата против режима в Киев е сходна на антитерористична интервенция. Но е безсмислено да се приказва за нещо със самите терористи - належащо е да се вземат решение проблемите с техните същински господари. Путин приказва за тях в речта си.

През октомври 2022 година Русия навлезе в нова епоха – ерата на Идеята. Всичко, за което единствено сме предполагали, което сме предугаждали и на което сме се надявали - към този момент се назовава със личните си имена. Русия е цивилизация, чийто главен код е Традицията. Противопоставя се на друга цивилизация, а нейният код е Антитрадиция, дехуманизация на индивида, неистина, експанзия, употреба на страни и нации, неоколониализъм, гнет и зло.

В същото време груповият Запад претендира и за универсалността на личния си модел, като не оставя различен избор на никого. Можете да изберете едно нещо от едно. И всеки, който не е склонен, незабавно бива жигосан със страшни етикети – „ фашист “, „ сътрудник на Путин “ и просто „ руснак “.

Русофобията през днешния ден също е идеология, западна глобалистка идеология, изпълнена с ненавист към своята диаметралност – към положителното и богатството. Да си руснак, да бъдеш с Русия значи да си на страната на Истината.

Това идеологическо измерение ни принуждава да хвърлим нов взор към демократичната съпротива в Русия и към терористичните актове, които прозападни и най-често механически ръководени от Киев мрежи и групи се пробват да извършат в Русия, както и към срамния опит на тези, които подлежат на военна работа и просто се опасяват и желаят да избягат от страната в сериозна повратна точка.

Това не е просто боязън за личната им кожа или свободен избор на личен път, това е прекосяване на страната на международното зло. Това е постъпка на Юда, морално закононарушение – пред себе си, на първо място пред душата си, както и пред народа, страната, предците, потомците, историята.

Важно е не по какъв начин съответен човек се отнася към политическия режим, който съществува през днешния ден в Русия (тук може да има рецензия и недоверие), а по какъв начин се отнася към себе си, към своята татковина, към своята цивилизация и просвета.

Да бягаш или да не бягаш, да предадеш или да не предадеш – изборът е екзистенциален. Съдбата на Юда е тъжна - той не можа да се оправи с закононарушението си и се обеси. Тълпи от млади мъже, бягащи от Русия, уви, се впуснаха в неговия ужасяващ път, предизвиквайки единствено пренебрежение и омерзение.

И противоположното: тези, които освен са приели мобилизацията, само че са се оповестили доброволци, в новата светлина на историческите катаклизми правят същински честен, нравствен, набожен героизъм. Това е пътят на лоялността и достойнството – пътят, който води към светлина и святост. Това също е " епистрофия ", послание към своята същина, към вътрешната духовна природа.

На този декор техническите проблеми на военната компания остават на назад във времето. Сега териториите на ДНР и Запорожие са Русия. А освобождението на регионите, към момента окупирани от врага, е народен въпрос.

На процедура обаче това не може да се реализира, без да бъдат освободени останалите земи на Новорусия, от Харковска област до Одеса. И там ще възникне същият въпрос във връзка с Централна Украйна и даже Западна. Но към момента е на хоризонта. Сега е значимо да се спрат опитите на киевските нацисти да проведат контранастъпление.

Разбира се, би трябвало да се създадат заключения след предходния пробив на въоръжените сили на Украйна на Харковския фронт и те сигурно ще бъдат направени. Но в този момент във военната компания факторът на идеологията ще се почувства в цялостна степен.

Войната със Запада придобива напълно друго измерение. Това е духовна борба сред Доброто и Злото и когато воинът осъзнае това до дъното на душата си, той се бие по друг метод. И обществото се обръща към тила, работи за Победата, дава всичките си сили и живее на един мирис с героите, защитаващи свободата му. Това е законът на свещената война. Тази война несъмнено стана свещена.

Няма причина за еуфория. Трябва да разберем цялата дълбочина на историческата - метафизическа - отговорност, която в този момент лежи върху всеки от нас. Не единствено върху страната, само че и върху народа, върху всеки обособен човек.

Но най-важното се случи: всичко най-сетне закупи смисъл. Това значи, че всички немислими сърцераздирателни жертви, както минали, по този начин и, уви, бъдещи, не са напразни.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР