30 семейства от трите села в Карловско, пострадали от наводненията

...
30 семейства от трите села в Карловско, пострадали от наводненията
Коментари Харесай

30 семейства от пострадалите в Карловско ще живеят във фургони

30 фамилии от трите села в Карловско, потърпевши от наводненията при започване на септември, са поискали да бъдат настанени във фургони. Първите от тях обаче ще дойдат след изборите. Държавата разполага с 46 изцяло оборудвани краткотрайни жилища, заяви NOVA.

Най-много искащи да се настанят във фургони има в с. Богдан - 26 фамилии. Селото бе откъснато от света заради тежките наводняване и проливните дъждове при започване на месеца.

Вариантът краткотрайните жилища да бъдат сложени в дворовете на къщите е отритнат. Те ще бъдат на едно място в селото, с цел да се улесни зареждането с ток и вода и да им се обезпечи канализация.

" Фургоните са безусловно годни за живот. Тези дребните фургони са 3 на 6 метра, височина 240, като вътре има оборудвана кухня, има сервизно помещение, т.е. баня с тоалетна, и спалня. Така че дано никой не се тормози, че ние настаняваме хората едвам и не в някакви стоманени бараки и няма грижа за тях ", разяснява регионалният шеф на Пловдив Ангел Стоев.

Обследването на къщите в Богдан откри, че две от тях би трябвало да бъдат съборени, а шест - незабавно укрепени. За техния ремонт парите ще бъдат обезпечени от страната.

Служебният поземлен министър Явор Гечев призна, че са открити нарушавания при осъществяването на сечта в гората над Богдан, което специалисти считат, че е една от аргументите за наводненията.

" Хваната ти са редица несъответствия във връзка с непочистени сечища, погрешно предпазване краткотрайно на дървесина даже във връзка с интензивността на сечищата. Един съставен елемент още не ни е прочут - заболяванията, поради които е осъществена сеч ", сподели Явор Гечев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР