30 младежки работници от 4 държави се включват в проектните

...
30 младежки работници от 4 държави се включват в проектните
Коментари Харесай

Варна става център за провеждане на европейско младежко медийно неформално образование

 30 юношески служащи от 4 страни се включват в плановите действия на Сдружение " Наш Свят “, свързани с придобиване на медийна просветеност и умения за основаване на аудио-визуални артикули.

Ива Панева, ръководителят на плана и експерт в медийното обучение с 20 години интернационален опит, ловко предава знанията и уменията си на младежите от Румъния, Полша, България и Германия. След извършени интерактивни на практика образования участниците основават лични медийни артикули, които ще бъдат показани на открита галерия на 28 юли от 11ч.30 в залата на Сдружение " Наш Свят “ на ул. Преспа 1.

Необходимостта да се работи с младото потомство за развиване на сериозно мислене и основаване на смислени къси онлайн документални форми е значим приоритет за културно-образователните юношески стратегии на Национален Фонд Култура и Еразмус +.

В актуалната международна конюнктура, изпълнена с подправени вести, медийни операции и закани от обществените мрежи, младежите имат потребност да бъдат научени по какъв начин сами да изследват препоръчаната им информация и да придобият умения да употребяват цифровите мрежи за основаване на наличие, което е ориентирано към превъзмогване на дискриминация и поощряване на екологично и обществено значимо държание.

Аудио-визуалната галерия със заглавие " Улови действителността “ е част от просветителна културна стратегия за младежи Стратегия Старт на Сдружение " Наш Свят “, която от окт.2020 провежда  тренинги на създатели за привличане на млади публики и образова младежи за основаване на медийно наличие.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР