30-годишната мечта на милиони фенове се сбъдна през лятото на

...
30-годишната мечта на милиони фенове се сбъдна през лятото на
Коментари Харесай

„Клоп“ от Антъни Куин – обяснението в любов от един фен на „Ливърпул“

30-годишната фантазия на милиони почитатели се сбъдна през лятото на 2020 година – английският футболен тим „ Ливърпул “ съумя да извоюва шампионската купа в британската Висша лига, като в този миг отборът бе и настоящият притежател на трофея в Шампионската лига.

Всичко това се случва пет години откакто германецът Юрген Клоп пое кормилото на тима и го поведе към международната популярност, печелейки любовта на публицисти, фенове и даже противници.

„ Своебразно пояснение в обич “ е и книгата на Антъни Куин – „ Клоп “, в която един същински почитател основава ексцентрична биография на индивида, чиято известност пораства всеки ден. Българското издание излиза в превод на Христо Димитров и е под спортната редакция на журналиста Христо Раянов – и двамата горещи почитатели на „ мърсисайдците “.
В книгата са проследени освен стъпките на „ Нормалния “ от дребното градче в Югозападна Германия Глатен през опитите му като състезател, назначението му за треньор на „ Майнц 05 “, разбуждането на заспалия тим „ Боросия Дортмунд “ до най-значимото предизвикателство – назначението му като управител на именития „ Ливърпул “, дремещ със загатна за своите години на доминация на Острова.



Разказът на Антъни Куин се простира чак до историческата победа на тима през юни 2020 година и основава откровен и автентичен състезателен летопис на една объркана и осеяна със страхове и очаквания година, минала под знака на международната пандемия от COVID-19.

В биографията „ Клоп “ читателят ще открие освен невероятната историята на може би най-харесвания футболен треньор в модерния спорт, освен достоверен портрет на английския шампионат през последния половин век, само че и „ пояснение в обич “ към Негово Величество Футбола и една от неговите столици - Ливърпул. Такова, каквото единствено един същински почитател може да напише.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР