30-годишен мъж от Бургас, загинал при инцидент, даде шанс за

...
30-годишен мъж от Бургас, загинал при инцидент, даде шанс за
Коментари Харесай

30-годишният Александър, който се простреля в Бургас, дава втори шанс за живот на 3-ма души

30-годишен мъж от Бургас, умрял при случай, даде късмет за живот на трима души. След диалог с екипа на Отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лекуване на УМБАЛ Бургас и координатора по донорството доктор Милена Минева, околните му взимат благородното решение да дарят органите му и да спасят живота на трима, чакащи трансплантация. От здравното заведение не прецизират самоличността на изпадналия в мозъчна гибел мъж. По неофициални данни младежът е Александър Стоянов, който се простреля в под земята паркинг в ж.к. „ Славейков “, положението му беше несъвместимо с живота и той умря в нощта против четвъртък.

Органите – бъбреци и черен дроб, са взети през вчерашния ден в УМБАЛ Бургас и превозени в столицата. Късно вечерта през вчерашния ден са направени трансплантациите. Бъбреците са трансплантирани в УМБАЛ „ Александровска “ на двама мъже, определени сред шестима претенденти: Н. К. на 48 година от гр. Годеч и М. С. На 52 година от гр. Петрич. И двамата са на хемодиализа от 2016 година. Трансплантираните се възвръщат в реанимация, положението им е устойчиво. Черният дроб е квалифициран за трансплантация в Университетска болница „ Лозенец “.

Екипите на трите лечебни заведения са съпричастни към скръбта на фамилията на умрелия и благодарят за хуманното решение за спасяването на други човешки животи в най-трудния за тях миг.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР