30 години Остава - на 7 октомври в Зала 1

...
30 години Остава - на 7 октомври в Зала 1
Коментари Харесай

Примерът на група Остава

30 години " Остава " - на 7 октомври в Зала 1 на НДК

Свилен Ноев: " Политиците могат да се учат от нас, тъй като целия ни живот ос...ха с шиб...то си его! "

Какво е " Остава " с изключение на известна рок група? " Остава " са образец за поредност, старание, гений, само че най-много за това, че в България може да има мини-модел за резистентност. За смислена общественост от хора с непрекъснато нови почитатели. За начинание в изкуството, което може да продължи 30 години, да сътвори към 80 песни и милиони страсти.

" Останаха 80 части и 5-има бастуна, които са още другари ", казва вокалът и текстописец Свилен Ноев на въпроса на Миленита " Какво Остава? ".

" Надяваме се на първия ни да има хора от разнообразни генерации, каквито идват и на клубните ни концерти ", казва китаристът и създател на Остава Георги Георгиев.

" Най-после нашата тайфа стартира да замязва на името си. Това не е дебелоглав да вършим нещо непременно. Имали сме доста сложни моменти, само че и човешка връзка сред нас, което е преди всичко. И след това идва тази нужда да вършим дружно музика ", по думите на Жоро.

Чуйте аудиото!



Музикантите разясняват и социокултурната обстановка в България. Според наблюденията на Свилен доста от хората са мързеливи и инертни. Георги добавя, че съгласно него " огромна част от актуалните хора се връщат обратно чисто ментално ", като виждат че могат да живеят и без просвета.

Жоро споделя и за мъчителните си усещания от концертите, на които среща доста младежи сред 18 и 25 години, които обаче по-късно емигрират. Споделя и история от акустичен концерт в БНР Пловдив, проведен от Тома Спространов, на който музикантът отива откакто дядо му е умрял.

Относно концерта в Зала 1 на НДК, Свилен споделя: " Надяваме се, това което хората са виждали в клубовете, в този момент да е умножено по 3, тъй като ще има и готина визия, свиреп прекрасен тон и нашата музика ".

 Снимки: iStock by Getty Images/Колаж: Петя Александрова, Dir.bg



Последвайте ни в: - - -
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР