30 души загинаха, след като бяха стъпкани в блъсканица по

...
30 души загинаха, след като бяха стъпкани в блъсканица по
Коментари Харесай

30 загинаха, след като бяха стъпкани на погребалната церемония на Сулеймани

30 души починаха, откакто бяха стъпкани в навалица по време на погребалната гала на починалия военачалник Касем Сулеймани в родния му град Керман, заяви Би Би Си.
Погребението на убития военачалник Касем Сулеймани ще е през днешния ден в Иран Хиляди хора извършиха улиците на Техеран през вчерашния ден за погребалните церемонии
Хиляди се стекоха за погребението на генерала, погубен при въздушна офанзива на Съединени американски щати, което ще се състои по-късно през днешния ден.

Напрежението сред Съединените щати и Иран след ликвидирането на Сулеймани пораства.

Техеран разгласи Пентогона за терористична организация, заяви иранската организация Фарс. Вашингтон на собствен ред отхвърли виза на иранския външен министър за съвещание на Организация на обединените нации в Ню Йорк.
Напрежение в Близкия изток след ликвидирането на Сулеймани Тръмп отбрани дейностите на Вашингтон, в Багдад погребват като страдалец убития върховен военачалник
В същото време Пентагонът беше заставен да коментира дали възнамерява евакуиране от Ирак или не. Поводът стана изтекло в медиите писмо от командващия на американските сили в арабската страна, в което се загатва за сходен ход. Американският боен министър Майк Епстър обаче беше безапелационен, че няма решение за евакуиране.
Американският министър на защитата отхвърли Съединени американски щати да се изтеглят от Ирак Той отхвърли информацията от писмо за евакуиране на американските сили от странато
Според ръководителя на обединените щабове на американските въоръжени сили ген. Майк Мили, писмото е било зле дефиниран документ, целящ само да подчертае засиленото придвижване на американски сили.

Багдад изиска изтеглянето на американските елементи страната след гибелта на Касем Сулеймани, който беше погубен при американски въздушен удар в Багдад.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР