3 хил. деца са родени от деца през 2018 година,

...
3 хил. деца са родени от деца през 2018 година,
Коментари Харесай

3 000 деца са родени от деца през 2018 година

3 хиляди деца са родени от деца през 2018 година, а страната ни е с един от най-високите индикатори за тийнейджърска раждаемост. Това разяснява Елица Димитрова, демограф към Българска академия на науките, по отношение на тревожните данни за спада на раждаемостта в страната ни. По думите ѝ би трябвало да мине годината, с цел да бъдат събрани и обработени данните за минал интервал. Димитрова удостовери, че всяка година в България се раждат 1000 деца по-малко.
Остава висок относителния брой на ражданията до 18 години и след 35 години, само че в най-подходящата за раждане възраст сред 18 и 30 - относителният дял понижава. Димитрова добави още, че нараства и делът на дамите над 40 години, които раждат.
Според обществения антрополог Харалан Александров – наклонността е ясна - българката първо желае да обезпечи условия за развъждането на детето и с това приличаме на развитите европейски общества.
" Лошата вест, е че това ще изкриви в дълготраен проект структурата на популацията, което застарява трагично и това ще заплаши пазара на труда. Това е изборът на цивилизованите общества, не е по този начин в обичайните общества ", изясни още антропологът в ефира на bTV.
По думите му все по-късната възраст за раждане при дамите бележи края патриархата.
Александров добави, че би трябвало да се " преборим с възгледа, че България ще бъде резерват.... Еколози и зелени имат вяра, че най-хубавото, което може да се случи на тези територии на България е просто да няма хора, които да пречат на животните, само че явно това не работи за възпроизвеждането на българската популация. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР