3-годишното дете от Перник, което стана жертва на физическо насилие,

...
3-годишното дете от Перник, което стана жертва на физическо насилие,
Коментари Харесай

Психолог ще работи с 3-годишното дете, малтретирано от майка си в Перник

3-годишното дете от Перник, което стана жертва на физическо принуждение, ще получава психическа поддръжка от идната седмица, оповестиха от министерството на труда и обществената политика. Целта е да бъдат преодолени нанесените му контузии.
Ще бъде заменен и персоналният доктор на детето, защото актуалният е в София. От Дирекция " Социално подкрепяне " (ДСП) в Перник ще упорстват момиченцето да бъде прегледано от ортопед или различен експерт при нужда.
Детето е краткотрайно настанено в приемно семейство и се посещава всекидневно от обществени служащи. Вече трети ден Държавно стопанско предприятие и Отдел „ Закрила на детето “ търсят родственици и близки от разширения фамилен кръг, които да поставят грижи за него. Такива бяха разпознати в София и Дупница. Част от тях не бяха открити на адресите, посочени в базата данни на Агенцията за обществено подкрепяне. Няма и изразено предпочитание непосредствен или родственик да поеме грижите по развъждането и възпитанието на 3-годишното момиченце, нито е търсена информация за неговото положение и местоположение.
В същото време обществените служащи са в подготвеност да стартират срещи сред бащата и детето. Поради това, че тече досъдебно произвеждане, сега той не може да поставя грижи за момичето, само че е изявил предпочитание да го прави. За задачата ще би трябвало да посещава обществена услуга за повишение на родителския си потенциал. Бащата има и по-голяма щерка, родена през 2015 година, която се отглежда от майката и която не е виждал в последната една година, напомня БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР