3-годишната Никол, която четири дни след раждането си бе пребита

...
3-годишната Никол, която четири дни след раждането си бе пребита
Коментари Харесай

Акушерката Емилия Ковачева още е под домашен арест заради присъда без мотиви

3-годишната Никол, която четири дни след раждането си бе пребита от акушерката Емилия Ковачева, е отключила епилепсия поради нанесените контузии. Това описаха родителите на момиченцето – Румен и Станислава Димитрови.
Днес те участваха в Софийския градски съд на съвещание, на което Ковачева изиска мярката й домакински арест да бъде сменена с по-лека. Съдът обаче не почете желанието й.

Септември 2017 година магистрати осъдиха акушерката на 18 години „ отнемане от свобода” за опита за ликвидиране на новородената Никол през април 2015 година

По закон Ковачева би трябвало да бъде в ареста, защото присъдата ѝ е над 10 години. Макар и това да е единствено на първа инстанция. Тя обаче е останала под домакински арест поради болести и неналичието на претекстове за присъдата ѝ към този момент осми месец.

Родителите желаят още по-сурово наказване за акушерката и ще апелират присъдата. Забавянето на претекстовете обаче стопира този развой. Обещанието е, че още идните дни претекстовете ще са налице, оповестява bTV.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР