3 години след своето отказване от професионалния тенис Каролине Вожняцки

...
3 години след своето отказване от професионалния тенис Каролине Вожняцки
Коментари Харесай

Вожняцки: Завръщането не премина така, както се надявах, но не съм далеч от останалите

3 години след своето отричане от професионалния тенис Каролине Вожняцки реши да възобнови спортната си активност, приемайки " уайлд кард " за присъединяване в WTA 1000 конкуренцията в Монреал. На старта там някогашната №1 разгроми квалификантката Кимбърли Бирел, само че във втория етап претърпя проваляне против шампионката от Уимбълдън - Маркета Вондрушова. Въпреки крайния резултат датчанката сподели, че към момента има нужната класа, и несъмнено може да бъде горда от представянето си, въпреки да не е удовлетворила упованията си по свои думи.

" Всеки играч постоянно желае да завоюва, само че в края на деня, в случай че погледна обратно към шампионата и представянето ми, мога да бъда горда от себе си. Щастлива съм, че съумях да изиграя два мача. Вече знам къде се намирам по отношение на останалите и какво мога да подобря, с цел да ходя напред. Смятам, че тази конкуренция беше отличен урок за мен и съм удовлетворена, че съумях да преценява какво е равнището ми. Всъщност мисля, че не съм изключително надалеч спрямо другите тенисистки сега. Страхотно е да бъда назад на корта и да се изучавам.

Разбира се, завръщането ми не мина по метода, по който се надявах, само че все пак смятам, че има доста позитиви, които мога да извлека. В избрани интервали играех доста добре, а в други допусках прекалено много непредизвикани неточности. Като цяло обаче съм удовлетворена, че се движа в вярната посока и мисля, че случилото се е разумно, имайки поради, че не бях играла дълго време ", приключи шампионката от Аустрелиън Оупън 2018.

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР