3 696 са регистрираните странични реакции след ваксинация срещу COVID-19

...
3 696 са регистрираните странични реакции след ваксинация срещу COVID-19
Коментари Харесай

Само 0.1% от ваксинираните у нас са съобщили за нежелани реакции

3 696 са записаните странични реакции след имунизация против COVID-19 от началото на имунизационната акция. До момента у нас са сложени 3 201 859 дози, т.е. страничните реакции са едвам 0,1%, оповестяват от Изпълнителната организация по медикаментите

Най-много недоволства са регистрирани за имунизацията на „ Астра Зенека “, която към този момент не се ползва у нас – 2 286. Следва имунизацията на „ Пфайзер “ с 908, „ Модерна “ с 359 и „ Янсен “ – 143.

Очакваните реакции след слагане на имунизацията против COVID-19 са посочени в късата характерност на всяка от имунизациите - да вземем за пример лека болежка или зачервяване на мястото на убождането, грипоподобна симптоматика, по-рядко отичане на лимфни възли и така нататък Възможни са общи реакции като изнемощялост, отмалялост, главоболие, болки в мускулите или ставите, настинка или нараснала температура.

Това са признаци за естественото излагане на организма на въздействието на имунизацията, което провокира предпазен резултат. Тези реакции са безобидни, макар че провокират краткотраен дискомфорт и/или неразположение.

Нежелани непредвидени реакции са тези, които не са вписани в утвърдената информация на имунизациите. Подозренията за такива би трябвало да се рапортуват в Изпълнителната организация по медикаментите.

От Изпълнителната организация по медикаментите оповестяват, че от медицинските експерти се изисква да оповестяват всяка подозирана нежелана лекарствена реакция след слагане на ваксини против Коронавирус -19.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР