3 428 предпочитания (преференции) са получили 7-те кандидат-депутати от община

...
3 428 предпочитания (преференции) са получили 7-те кандидат-депутати от община
Коментари Харесай

Близо 3 500 преференции събраха кандидат-депутатите от община Мездра

3 428 желания (преференции) са получили 7-те кандидат-депутати от община Мездра в Шести избирателен регион - Врачански на предварителните парламентарни избори, които се организираха на 2 април 2023 година Това демонстрират сумарните данни от Районната изборна комисия. 
Най-много преференции - 1 655 от маркираните желания за обединението, която го е издигнала, е събрал Мирослав Аспарухов, трети в листата на КП „ ГЕРБ-СДС “, който прескача прага от 7% от гласувалите за обединението, само че не размества листата и остава трети. 
На второ място се подрежда Каролина Кьолер, втора в листата на Политическа партия „ Движение за права и свободи “, със 754 преференции, която също минава 7-процентния предел, само че след пренареждане на листата отива на трето място. 
Топ 3 добавя доктор Илиана Михайлова-Тихолова, трета в листата на КП „ Българска социалистическа партия за България “, с 510 желания, която също прескача прага от 7% от гласувалите за обединението, само че не размества листата и остава трета. 
На четвърта позиция с 249 преференции е инж. Мирчо Мирчев, 11-и в листата на Политическа партия Движение за права и свободи, а на пета - Красимира Ганчева, трета в листата на Политическа партия „ Български напредък “, със 154 желания. 
Челната шестица затваря Галя Василева, четвърта в листата на КП „ Левицата “, с 97 преференции. На последното, седмо място е Райна Ангелова, трета в листата на Политическа партия „ Глас национален “, с 9 преференции. 
Трима кандидат-депутати, родом от Мездра, участваха в изборите за 49-о Народно заседание в други многомандатни изборни региони. Бившият заместник-председател на 43-ото Народно заседание (2014-2017 г.) Явор Хайтов е получил 634 преференции в 25 МИР София, където беше седми в листата на Политическа партия „ Български напредък “ и 447 желания в 1 МИР Благоевград, където беше трети в листата на същата партия. 
Красимир Стефанов, 15-и в листата на Политическа партия „ Движение за права и свободи “ в 23 МИР София, и Йохан Киров, седми в листата на Политическа партия „ Български народен съюз „ Нова народна власт “ в 17 МИР Пловдив област, имат по една преференция. 
За съпоставяне: на предходните предварителни парламентарни избори, които се организираха на 2 октомври 2022 година, претендентите за народни представители от община Мездра бяха 11 и получиха общо  3 118 желания. 
Участвалите тогава в избора за народни представители кандидат-депутати от общината събраха надлежно: 
• Мирослав Аспарухов (КП „ ГЕРБ-СДС “) - 1 765 преференции, 
• Каролина Кьолер (ПП „ Движение за права и свободи “) - 516 преференции, 
• Д-р Митка Лечева (КП „ Българска социалистическа партия за България “) - 339 преференции, 
• Инж. Мирчо Мирчев (ПП „ Движение за права и свободи “) - 161 преференции, 
• Инж. Георги Валентинов (КП „ Български напредък “) - 100 преференции, 
• Д-р Николай Баев (КП „ Българска социалистическа партия за България “) - 85 преференции, 
• Д-р Емил Младенов (ПП „ ВМРО-БНД “) - 72 преференции, 
• Николай Диловски (КП „ Демократична България - Обединение) - 34 преференции, 
• Йордан Гергов (КП „ Справедлива България “) - 25 преференции, 
• Инж. Теодор Петков (ПП „ Изправи се, България “) - 11 преференции, 
• и Райна Ангелова (ПП „ Глас национален “) - 10 преференции.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР