3-4 дена украинският външен министър е в България, в българския

...
3-4 дена украинският външен министър е в България, в българския
Коментари Харесай

Борисов към управляващите: Кулеба беше като сираче в парламента, стига се въртолихте

3-4 дни украинският външен министър е в България, в българския парламент. Депутатите през днешния ден се занимаха с всичко друго, само че не и с належащото. Той стоеше в килера, в коридора и не го поканиха да влезе и да се опита да ги убеди в това, което желае. Не му беше дадена тази опция. Това сподели на брифинг водачът наГЕРБи някогашен министър председател Бойко Борисов, съобщи кореспондент наNovini.bg.

В същото време тези хубавцигласуваха 10 дни почивка и си отпътуваха. Не включиха нито офшорките, нито Украйна, нито тока, нито цените. Отидохада си почиват със скъпоплатените от данъкоплатците БМВ Седма серия, вместо да вървят пешком. За три месеца и джипките не им харесват, станаха на по 15 години - Седма серия, чисто нови, добави той.

Премиерът Петков сподели, че България ще даде на Украйна каски и жилетки.3-4 дни господин Кулеба се върти като сираче в Народното събрание и най-после отговори на Кирил Петков: "Да, значимо е да има каски и жилетки, само че дано бъдем съществени, значимо е да имаш каска и бронежилетка, само че би трябвало да имаш и оръжие.

По този метод желаете да умрем предпазени ", съобщи Борисов. Депутатът отГЕРБХристо Гаджев разгласи, че за последните два месеца износът на оръжие и муниции от България е скочил тройно по отношение на същия интервал на предходната година.

Ние не сме срещу това, противсме, че в Народното събрание са двулични. След нападението на Путин над Украйна единствениятначин да бъде спиран е този, няма различен. Затова стига се въртолиха, уточни Борисов. Ако бяха вкарали през днешния ден това решение, то минаваше със 160 гласа. Вкарайте въпроса в Народното събрание и го решете, да изглеждаме съществено най-малко пред евроатлантическите ни сътрудници. Излагаме се, акцентира водачът наГЕРБ.

Борисовсе обърна към ръководещите с думите: "Вие нямате водач, нямате човек, който да носи отговорност ", като добави, че ръководещата коалиция води политика "на страха и снишаването ". Бившиятпремиер означи, че е бил първият, който е нарекъл съветския президент Владимир Путин агресор след нашествието на страната му в Украйна.

По думите на водача наГЕРБвицепрмиерът, министър на стопанската система и водач на Българска социалистическа партия е "много помъж " от сътрудниците си в обединението, защото съгласно него те "шикалкавят " за военната помощ за Украйна, а тяоще на 10 април е изразила ясна позиция, като е казалапублично, че ще напусне обединението, в случай че на Украйна бъде изпратена военна помощ.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР